Hogy került Kiss Ádám fejére ragasztó zselé helyett? Nem, nem egy jól sikerült buli eredménye, sokkal inkább egy annál is őrültebb buli felvezetése volt… Joli néni és Magic Irén után ezúttal nem a magassarkú és a műköröm volt porondon: a külsőségek helyett a belső tulajdonságokra koncentrálhatott Ádám, ezúttal ugyanis egy könyvelő bőrébe bújhatott. Nemcsak a humorista, de az általa megformált karakter, Nemes Titusz is óriási átalakuláson ment keresztül: kéziszámláról online számlázásra váltott!

A két női karakter megformálása után milyen volt végre egy férfi bőrébe bújni?

Egy szóval? Testhezállóbb!
Végre nem volt körmöm meg magassarkú a lábamon. 🙂 Cserébe viszont a hajam pár óra alatt eltűnt. Másnak 30 év, nekem meg pár maszkmester segítségével pillanatok alatt sikerült megkopaszodnom.

Paróka helyett itt kopaszsággal járt a szerep. Hogy érezted magad benne, nehéz volt applikálni?

Nem, sőt, a többi karakterhez képest szinte semmiség volt. Lényegében egy úszósapkát helyeztek a fejemre, csak a hajam előtte durván leragasztották. Először hajzselével próbálkoztak, aztán elhangzott a következő mondat:
„a legjobb zselé a ragasztó”. Hát… meg tudom erősíteni. Még három nap múlva is azt mostam otthon a hajamból. 🙂

Titusz egy egészen szögletes ember, akit nehéz kihozni a sodrából. Ismersz hozzá hasonlót, aki inspirált?

Ennyire szögletest azt hiszem, nem, kicsit túl is játszottam a karaktert a szerep kedvéért. „Akkor már tényleg legyen az” alapon. Nem feltétlen rossz tulajdonság, ha valaki ilyen típus, sőt! Ennél a munkánál (könyvelő) talán előny is a pontosság.

Mit szóltál a kiegészítőkhöz, a forgatási helyszínhez? Könnyű volt általuk életre kelteni a karaktert?

Imádtam! A gyűrűket, a szemüveget, de még az öltönyét is. Ilyen típusú, anyagú ruhákat én magánemberként nem szoktam hordani, szóval mókás volt átalakulni.
Az átállások között pedig mindig ment a vicceskedés. Volt, amikor Legaszov professzor voltam Csernobilból, volt, amikor Pataky Attila dalokat énekeltem a folyosón.

Nemes Titusz kiegészítők

Így a végére elárulhatod: melyik volt a kedvenc szereplőd a három közül és miért?

Titusz és Joli néni osztott első helyen. De azért Magic Irént is imádtam. Mind a három olyan, mintha a saját gyermekem lenne, nem tudok választani. 🙂

A jövőben szívesen vállalnál újra ilyen jellegű munkát, ahol tőled ennyire eltérő figurákat kell megformálnod?

Természetesen. Nagyon élveztem, nekem úgy tűnt, a stáb is, és még a végeredmény is pozitív visszajelzéseket kapott. Szóval igen. Naná!

Ha kíváncsi vagy a forgatás részleteire, itt olvashatsz többet róla, ha pedig a végeredményt szeretnéd látni, lesd meg videóinkat a YouTube-on, és kövess minket közösségi oldalainkon, Facebookon és Instagramon, mert még nincs vége…