Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.02.28. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Még mindig emlékszem, mikor gyerekkoromban kis színes junior takarékbetétkönyvben vezettük a zsebpénzemet, és hogy milyen jó érzés volt a bankba menni egy-egy születésnap után, hogy az ügyintéző hölgy kézzel beírja és lepecsételje az újabb befizetést. A papíralapú kiskönyvben egy helyen láttam a be- és kifizetéseket, és hogy épp mennyiből gazdálkodhatok. Azt is pontosan meg tudtam mondani, mikorra gyűlik össze a színes iskolatáskára. 🙂 A takarékbetétkönyv már a múlté, de a pénzügyi tudatosságra azóta is törekszem. Ahogy szerencsére a legtöbb vállalkozó is, mi pedig most egy remek társat ajánlunk ehhez. ✋🧭

Pénzügyeid egy helyen – QUiCK

A QUiCK a Számlázz.hu-val szoros integrációban működő, a kis- és középvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók igényeire szabott online pénzügyi nyilvántartó rendszer. Könnyen kezelhető, átlátható és egyszerű a felület, így használatával a pénzügyi adminisztráció során elfelejthetjük a követhetetlen exceleket és papírhalmokat. És a Számlázz.hu-ból csak egy kattintással át is lehet ugrani a QUiCKbe! 🦘

Mit nem kell többet mondanod vagy hallanod?

“Abban a másik excel táblában lesz az adat.”
“Csak még ezt a tranzakciót rögzítenem kell.”
“Nem érem el a könyvelőt, pedig jó lenne tudni, mennyi lesz az áfa.”
“Én ezt a számlát nem is láttam…”
“Hova tűnt az ehhez tartozó teljesítési igazolás?”

Tovább is van, mondjam még? Szerintem se, inkább lássuk azt, mit tud ezek helyett adni a QUiCK:

  1. Számláid és adataid egy helyen: A Számlázz.hu Számlaverzumán keresztül a NAV-val is összekötheted a QUiCKet, így minden (kimenő és a NAV-ba bekerülő bejövő) számlád és azok kifizetettségi adatai is automatikusan megjelennek a QUiCKben.
  2. Azonnali áfapozíció becslés: Az integrált működésének és az automatikus adatszinkronnak köszönhetően azonnali áfapozíció becslést kapsz. Nem kell várni minden hónap 20-ig, és a könyvelőt kérdezgetni, hiszen így folyamatosan pontos, aktuális képet kaphatsz vállalkozásod pénzügyeiről.
  3. Költségeid és bevételeid automatikus csoportosítása: Az egyedi tranzakciókat a későbbi elemzés lehetősége miatt érdemes megadott szempontok alapján csoportosítani. Kategorizálhatsz, címkézhetsz vagy akár iktathatod is számláidat, ha arra van szükség. A QUiCK egyik leghasznosabb funkciója, az egyedi autoscan pedig automatikusan felismeri és kategorizálja a számlaképen látható számlaadatokat. A csoportosított tételek segítenek átlátni, mire mennyit költött a vállalkozás vagy éppen mely üzletág/telephely/üzlet mennyi bevételt hozott és hogyan teljesít. így a tervezés és döntéshozatal is tudatosabbá válhat.
  4. Adók, járulékok és bérköltségek: Manuálisan is feltöltheted, de ÁNYK fájlok segítségével is importálhatod a járulék- és béradatokat.
  5. Közös munka a munkatársakkal és a könyvelővel: Lehetőséged van arra, hogy meghívd fiókodba munkatársaidat és könyvelődet. Így lényegesen gördülékenyebb lesz a közös munka, hiszen mindannyian egy felületen láthatjátok a számlákat, adatokat, teendőket, sőt, post-itokkal megjegyzéseket és üzeneteket is tűzhettek hozzájuk egymásnak.
  6. Dokumentumok csatolása számláidhoz: A számlákhoz a legtöbbször további dokumentumok is tartoznak: teljesítésigazolások, szerződések, feljegyzések, kalkulációk, kimutatások. Bármennyi és bármilyen formátumú fájlt csatolhatsz számláidhoz.
  7. Utaláskönnyítés: A QUiCKben belföldi utalások esetében utalási csomagok létrehozásával percek alatt több száz utalást is elvégezhetsz.
  8. Automatikus likviditástervezés: A likviditás a vállalkozásod fizetőképességét jelenti, tehát annak a képességét, hogy a kötelezettségeidet időben ki tudod fizetni. A likviditási tábla egy úgynevezett korosított (heti) táblanézetet hoz létre a következő 30 napra, és ehhez a számlák és egyéb fizetettségi kötelezettségek lejárati határidejét használja. A vállalkozásod helyzetét a kifizetésre váró és kiegyenlítendő számlák fényében láthatod a diagramon, így mindig tudni fogod, hogy milyen fizetési kötelezettségeid vannak, és hogy te mekkora összegeket vársz.
  9. Katás alvállalkozóid 3 milliós keretének figyelése, azaz a kata sentinel: Ha az autoscan egy bejövő számlán kisadózó feliratot lát (ez a Számlázz.hu adatszinkron esetén 100% biztonsággal működik), a partnert kisadózóként (katásként) jelöli. A katás partnerek utáni adókalkuláció egyelőre egy becslés, de egy nagyon erős kiindulási pontot tud adni neked 3 millió forintos kereted kalkulálásakor.

Válaszd a neked megfelelő csomagot

Meghívtad már valamelyik beszállítódat egy kávéra és sütire? Esetleg egy üzleti vacsorára az egyik partneredet? Na, ugye. Akkor mi lenne, ha most a vállalkozásodat kényeztetnéd egy kicsit? 😉

  • Ha egyelőre elég neked annyi, hogy egy helyen láthasd költségeid és bevételeid, vagy épp azonnali áfapozíció becslést kapj, válaszd az alapcsomagot, a SzámlaBoxot.
  • Nem akarsz az utalásokkal bajlódni? Érdekelnek az adatok? Elemeznéd vállalkozásod teljesítményét, és szeretnél előrébb látni a következő hónapnál és az épp lejáró számlák kifizetési dátumánál? Számodra az OkosBox lesz a jó választás!
  • Ha pedig úgy érzed, exponenciális növekedésnek indult a vállalkozás, ezért máris szükséged lenne egy átlátható és megfizethető pénzügyi rendszerre, ahol munkatársaiddal is együtt dolgozhatsz pontos jogosultsági körök beállításával? Helló, MultiBox!

Nézd meg, mit tartalmaznak pontosan az előfizetési csomagok!

Belevágnál?

A Számlázz.hu fiókodból a Beállítások/Fiók beállításai/Könyvelői adatkapcsolatok menüponton keresztül könnyedén átléphetsz a QUiCKbe, és jó hír, hogy nem is kell egyből elköteleződnöd. Hiszen most 30 napig ingyenesen kipróbálhatod, és ehhez a Számlázz.hu #profi csomag néhány funkcióját (ilyen pl. a Számlaverzum) is megkapod a tökéletes QUiCK élményért (a próbaidőszak után javasolt #profi előfizetésre váltani a QUiCK használatához).

Sok ez így egyszerre?

Kérdéseid merültek fel? Nem tudod, hogyan kezdj neki, vagy melyik csomagot válaszd? A Kvikipédiában, a QUiCK tudáscentrumában kulcsszóra keresve gyakorlatilag mindenre azonnali választ találsz. Ha pedig egyedi kérdésed, esetleg kérésed, ötleted támad, a QUiCK Facebook csoportjában nyitott fülekre (szemekre) találsz. 👀

Pénzügyi tudatosság a QUiCKkel EBOOK letöltés

Sőt, most az induláshoz készítettünk egy Ebookot is, aminek segítségével egy picit részletesebben is megismerkedhetsz a QUiCK legfontosabb funkcióival. Így nem kell a válaszokat keresgélned, és ez a kisokos mindig kéznél lehet.

letöltöm az ebookot
Pénzügyi tudatosság a QUiCKkel EBOOK

Indulj el te is a pénzügyi tudatosság útján! Csatlakozz a QUiCKes vállalkozókhoz és pár hónap múlva talán a keszekusza, különböző színekre színezett (jajj!) excel-táblákra is csak nosztalgiával, nevetgélve, de megkönnyebbülten fogsz visszagondolni, miközben az automatizált rendszerek csendben, láthatatlanul végzik a dolgukat a háttérben.

Érdekel a QUiCK!