Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2022.09.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Nincs tuti megoldás, nincs tuti recept és nem az egyetlen út az átalányadó. Segítünk, figyelj!

Először is: ne kapkodj!

Még a napokban is jelent meg kormányrendelet, amely új és fontos részleteket pontosít, könnyítéseket tartalmaz szinte minden választható vállalkozási formával kapcsolatban, és módosíthat az eddigi “képleten”. Ha ezekről többet szeretnél tudni, akkor az autokata csapata összefoglalta a 2022.08.09-i kormányrendelet részleteit a könnyítő rendelkezésekről.

Másodszor: ami neki jól áll, neked nem!

Vagyis egyáltalán nem biztos, hogy ha az ismerősödnek, szomszédodnak, feleségednek az átalányadó az üdvözítő megoldás, neked is. Nem! Hidd el! Akkor sem, ha ugyanazt csinálja, amit te és kb. ugyanannyi a bevétele, kiadása.
Ha érdekel, hogy ebben miért vagyunk biztosak, olvasd el, hogy az átalányadó miért nem mindenható.

Harmadszor: kérj szakértői segítséget!

Igen, tudjuk, hogy léteznek, de nem, ne pötyögj átalányadó kalkulátorba, csak akkor, ha BIZTOSAN ez a legjobb választás NEKED. Ebben hogyan lehetsz biztos? Segítünk! Itt vannak a könyvelők, akikkel végig tudjátok beszélni, számolni, hogy neked mi a legjobb.

És nem csak az eddigi számaid alapján, hanem a terveid, céljaid figyelembevételével. Mert ez ugye nem mindegy! Pláne egy óriási infláció alatt és egy közelgő válság küszöbén. Ezt mindenképp érdemes megtenned, katapara ide, katapara oda.

A lényeg: hamarosan érkezik egy döntéstámogató megoldás a Számlázz.hu – autokata csapatától, ami segít eldönteni, hogy NEKED mi a legjobb választás és merre indulj tovább. Figyeld a hírlevelet, kövesd a blogunkat, Facebook oldalunkat. Nem hagyunk magadra!

FIGYELEM: 2022. szeptember 1-jével jelentősen változik a kata!

A július 12-én elfogadott “új” kata adótörvény szerint a kata adó alanya kizárólag főfoglalkozású egyéni vállalkozó lehet, valamint megszűnik az adóalanyiság, ha 2022. augusztus 31. után nem magánszemélytől érkezik bevétel. A 2022-es kata változásokat ezen az oldalunkon foglaltuk össze.

Az autokata szolgáltatásunk értékesítését 2022. július 20-án leállítottuk, a meglévő előfizetések továbbra is élnek, és igény esetén megújíthatóak.

A jelenlegi jogszabályok alapján augusztus 31. után mindenkinek megszűnik a korábbi kata adóalanyisága, még akkor is, ha az új törvény alapján jogosult lesz katázni. A korábbi kata időszakot egy ún. záró bevallással kell lezárni minden katásnak, melyet a záróbevallás-varázslónkkal elkészíthetsz. A kata záró bevallás készítéséről bővebb információt itt találsz.

irány a kata záró bevallás készítése
Hozzászólások