Megismétlem a (talán nem is annyira) meglepő címet: szeretjük a könyvelőket. Érdekel, hogy miért?

  • …mert ők felelősek a cége (és további 1-2-5-10 cég) könyveléséért az adóhatóság felé, ami komoly felelősség.
  • …mert a hatályos jogszabályok cseppfolyóssága, állandó változása nem csak stressz alatt tartja őket, de komoly szakmai felkészültséget is megkövetel tőlük.
  • …mert olyan információkat kaphat tőlük, amelyeket máshonnan nem tud megszerezni, mégis létfontosságúak a cég életében.
  • …mert a heti rendszerességgel érkező adózási határidők miatt nem tudnak rendes szabadságra menni.
  • … és legfőképp mert el kell viselniük a cégtulajdonosok/cégvezetők rigolyáit! 
Szeretjük a könyvelőket!
Ezek a rigolyák legfőképp abból fakadnak, hogy a cégvezetők – érthető módon – elsősorban a vállalkozás fejlesztésére, a termelésre, és a zökkenőmentes üzemeltetésre figyelnek. A papírmunka, a számlák és bevallások számukra másodlagosak, inkább a szükséges rosszkategóriájába tartoznak.
Fontos határidő előtt a könyvelők jó része előbb kéri, majd követeli a vállalkozás ki-, és bejövő számláit, továbbá azokat az információkat, amelyek alapján a munkáját el tudja végezni. Ez a “zaklatás” kellemetlen a cégvezetőnek és szükséges rossz a könyvelőnek.
Akik figyelemmel követik blogunkat, már tudják, hogy a Számlázz.hu erre már nyújt megoldást: egy fiókhoz hozzáférhet a könyvelő csak olvasási jogosultsággal, és így a vevői számlákról “önjáróan” szerezhet információkat. Lekérdezheti a kibocsátott számlákat, áfa listát kérhet, és számos könyvelőprogramba exportálhatja a kibocsátott számlák adatait.

Ezt a hozzáférést eddig csak a cégvezető (vagy a számlázással foglalkozható adminisztrátor) biztosíthatta a könyvelő részére: e-mail alapú meghívót küldve (bővebb információ itt). A mai naptól a kezdeményezést a könyvelők kezébe adjuk: ők maguk közvetlenül megszólíthatják a könyvelt cég számlázásért felelős munkatársát, hozzáférést kérve a Számlázz.hu-s fiókhoz.

Cég keresése név vagy adószám alapján
A kérés elküldése a Vezérlőpultrólkezdeményezhető a jobb oldalon található“Csatlakozni szeretnék egy céghez”gombra kattintással kezdeményezhető. Itt avállalkozás neve vagy a vállalkozás adószáma begépelésével kell megkeresnünk azt a céget, amelynek a fiókjához szeretnénk hozzáférni. Bármelyik adat alapján is keresünk, mindig a pontos nevet, vagy a teljes adószámot meg kell adnunk. A hozzáférési kérelem küldése innentől pedig csak egy kattintás… és a céges fiók adminisztrátora máris levelet kap a kérelemről.

A kérelmek elfogadása szintén néhány kattintás: az adminisztrátornak csak a hozzáférés jogkörét kell kiválasztani (adminisztrátor, számlázó vagy könyvelő).

Hozzáférési kérelem engedélyezése – vagy elutasítása
Fontos! A hozzáférés engedélyezése előtt mindenképpen ellenőrizze az igénylő nevét és e-mail címét. Csak ismert címről kezdeményezett kérelmet fogadjon el, ha azt megbízható személy küldte. Szükség esetén vegye fel a kapcsolatot hozzáférési kérelmet küldő személlyel!

Kérdése van? Válaszolunk kapcsolatfelvételi oldalunkon!

Nincs még Számlázz.hu-s fiókja? A regisztráció egyszerű és azonnal használható!

Hozzászólások

hozzászólás