Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.11.26. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Egyszer volt, hol nem volt, a Nagy Internet-tengeren is túl, ott ahol a Google szerverei túrják a végtelen bitmezőket, éldegélt egy programozó. Egyszer unalmában elhatározta, hogy virtuális gereblyéjével egy kupacba húzza össze az internet első egymillió leglátogatottabb és legértékesebb oldalait.

Hosszú éjszakákon át görnyedt üveges szemű mágusként a számítógépe előtt, de végül ott csillogott villogott a virtuális térben mind az egymillió weboldal. Ikonokként jelentek meg előtte.

Megelégedve a munkával előtört művészi hajlama, és a leghatalmasabb karácsonyi puzzle-t is felülmúlva az egymillió ikont – fontosságuk szerint méretezve – egyetlen hatalmas montázzsá gyúrta össze. A fontosabb weboldalaknak nagyobbra vette az ikonját, a kevésbé fontosaknak kisebbekre.

Ilyen lett a végeredmény:

Szép, ugye? Nézzük csak meg közelebbről…

…még közelebbről…

…és végül:

Hurrá! Rajta vagyunk a térképen!

A montázs online böngészhető itt: Icons of Web.