Mi az a megbízott számlakibocsátás?
Megbízott számlakibocsátás akkor történik, amikor nem az értékesítő (szállító) állítja ki a számlát, hanem ezzel a feladattal harmadik személyt bíz meg.
Megbízhatja a számlakibocsátással a vevőt is?
Igen. Ezt hívjuk önszámlázásnak. Az önszámlázás a megbízott számlakibocsátás speciális esete: amikor a vevő bocsátja ki a számlát a szállító helyett. Ilyen esetekben a számlán fel kell tüntetni: “önszámlázás”.
Mi az önszámlázás előnye?
Ha a vevő “jobban tudja” milyen összegeknek és hogyan kell a számlán szerepelnie, átvállalhatja a szállítótól (számlakibocsátásra kötelezettől) a számlázás feladatát. Így biztos lehet benne, hogy a számlán az és úgy fog szerepelni, amire szerződött a beszállítójával. További előny a számla kézbesítése: ilyenkor a vevő bocsátja ki a számlát, tehát nem kell “várnia” a beszállítójára.
Hogyan támogatja a Számlázz.hu a megbízott számlakibocsátást?
Kérhetsz speciális, megbízott számlakibocsátásra alkalmas hozzáférést a megbízó fiókjához. A Vezérlőpulton kattints erre gombra:
Add meg a megcélzott fiók adószámát:
Válaszd ki a céget a találatok közül, és jelöld be, hogy megbízott számlakibocsátóként szeretnél eljárni. A megbízó kap egy emailt, amellyel engedélyezheti a hozzáférést.
Ha a megbízónak még nem lenne számlakibocsátó fiókja, akkor regisztráljon ingyen.
A Vezérlőpulton megtekintheted azokat a felhasználóidat, akik megbízott számlakibocsátói jogkörrel rendelkeznek egy másik fiókban:

A megbízó cég számára fontos információ: a megbízott felhasználó csak azokat a számlákat látja, amelyeket ő maga bocsátott ki. Ez azt jelenti, hogy a megbízó cég a saját fiókját tetszőleges egyéb számlakibocsátásra is használhatja: nem kell félnie attól, hogy a többi számlájába a megbízott vállalkozás “belelát”.

Ez működik automatikus számlakibocsátás (Számla Agent) esetén is?

Igen, de itt is él a megkötés: a Számla Agenttel kapcsolatot tartó felhasználó (bejelentkezési név) csak egyetlen fiókhoz férhet hozzá. Ebben az esetben ez (értelemszerűen) a megbízó fiókja.

További extra szolgáltatásunk: van lehetőség arra is, hogy a megbízó számlakibocsátó fiókját a megbízott automatikusan létrehozza (automatikus regisztráció). Erre egy specializált Számla Agent rendszerhívás szolgál. Részletes információért vedd fel velünk a kapcsolatot.

A számlázás költségeit ki viseli?

Megbízott számlakibocsátás esetén mind az e-számla, mind az esetlegesen használt Számla Agent szolgáltatás költségeit a megbízott viseli. Ez azt jelenti, hogy megbízottként állíthatsz ki e-számlát a megbízó fiókjában akkor is, ha a megbízó fiókja az ingyenes (#free) csomagban van.

A megbízott számlakibocsátót terhelő költség egységesen 25.000 Ft+áfa / hó. Ez független attól, hogy hány vállalkozás nevében bocsát ki számlát az adott hónapban.

Ha kérdésed van, itt találsz részletes információt: kattints ide, vagy vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
Ha nincs még saját számlakibocsátó fiókod, regisztrálj: KATTINTS IDE.

Hozzászólások

hozzászólás