Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2019.12.30. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Bora, és Lívia, a könyvelő és kutyája

Itt az utolsó munkanap, mi fér még bele? Át lehet még gyorsan tekinteni a 2015. évi adótörtény változásokat, mert az áfa, és a helyi adók szabályozása is változik – és miután átnéztük például a Könyvelési Kisokos Vállalkozásoknak blogposztját, továbbgördül a szemünk a következő bejegyzésre, melynek címe: A könyvelő kutyája… Hogy kerül kutyamancs a számviteli asztalra?

A blog könyvelőként megismert szerzője, Pósa Lívia beszámol róla, hogy élete második hivatásának az állat-asszisztált terápiát választotta, melyben társa Bora, az 5 éves keverék szuka. Bora olyan intelligens tekintettel néz a kamerába, hogy elhinném róla, könyvelni is tud, de ő nem ehhez ért, hanem kutya-gyerek kommunikációs tréningeket, és fogyatékos emberek életének javítására irányuló terápiás foglalkozásokat “tart”. Ő a könyvelő kutyája, és így nemcsak közvetlenül azokhoz jut el, akik részt vesznek a “tréningjein”, hanem áttételesen Lívia minden ügyfeléhez és olvasójához is.

 

 

Arkagyij

Nem kevesebb csodálkozással találtam rá annak idején Kis Ervin Egon “másik” blogjára. Az ördögien dörzsölt e-commerce stratéga szabadidejében hajléktalanokkal beszélget, és a fotós társával közösen készített interjúk kivonatait a Homeless of Budapest blogon közli. “A bloggal semmi más célunk nincs, mint bemutatni néhány hajléktalan portréját, és történeteikkel gondolkodásra serkenteni azokat, akiknek fedél van a fejük felett.” – írja az “About”-ban.

Lehet, hogy Egon “hobbija” is cseppet jelentett a tengerben, amely idén túlcsordulni látszik, és a szépemlékű ice bucket challange mintájára hajléktalanoknak bevásárló mémetihletett?

 

 

 

 

 

De a sikeres webergonómus, Kolboid is, akinek amúgy semmi szüksége nincs az extra felhajtásra, “mókából” megcsinálta az udvaronc szolgáltatást, amivel a szükséges önbizalmat gyűjthetik össze maguknak a rászorulók. A napi rohanás, a fejvesztett kihívások, a félelemből fakadó tehetetlenség érzése Kolboid szerint néhány jól célzott bóktól semmivé foszlik, vagy legalábbis enyhül, és ezzel segít hozzá egy elégedettebb és sikeresebb élethez.

Mik ezek? Furcsa hobbik? Megmentő-komplexus? Eltévelyedett kreativitás?
Vagy szelepek, amelyeken át kisüvíthet a világ igazságtalansága felett érzett feszültség, az ember és ember közti egyenlőtlenség miatt felgyűlt gőz? Úgy, hogy közben a melegénél felengedhet néhány átfagyott másik-ember?

És te hol engeded ki ezt a gőzt?

Kívánunk nektek nagyon-nagyon szép ünnepeket, sok bejglit és szép ajándékot – és egy olyan fincsi, ellazult, pihenős időszakot, amiben a visszatekintésre, összegzésre, sőt, még egy kis inspirált újratervezésre is jut kedv és idő.

 

 

 

 

Ha neked nincs még saját számlakibocsátó fiókod, MÉG IDÉN REGISZTRÁLJ!