Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.10.07. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Kedves Frissen Érkezett Számlázz.hu Felhasználó! Ennyire Örülünk, hogy Megérkeztél!

 

Örülünk!

 

Ebben a bejegyzésben Téged köszöntünk, de nemcsak látványos (és őszinte) hip-hip-hurrával, hanem néhány nagyon rövid tippel is. Mivel a rendszert nem kell “tanulni”, vagyis azonnal tudod használni (ugye, rögtön ment minden?), ezért az alábbi tippek inkább a mélyebb funkciók és lehetőségek feltérképezésére invitálnak. Ezekkel a következő hetekben részletesebben is megismertetünk, de íme a rövid összefoglaló, hogy ha már regisztráltál felhasználói fiókot, segítsünk a következő lépések irányában is.

1. Testreszabás
Bejelentkezés után a Beállítások gombra kattintva szerkesztheted a saját adataidat, és a számla alapadatokat is. Adatainknál az egyik leghasznosabb kis segítség, hogy az áfa bevallási határidőkről emailes értesítést kérhetsz. A számla alapadatoknál pedig, ha valóban végigböngészed, az a luxus, hogy alapértelmezett értékek beállításával akár sokszorosan rövidíthető az egyes számlák kiállításának időtartama.
Ezek azok a lehetőségek, amik miatt az online számlázás valódi üzleti értéket teremt – tök felesleges százszor kitölteni valamit, ha egyszer is lehet, van hova tenni a megtakarított időt, nemdebár?

2. Szerepkörök
Felfedezted már, hogy a felhasználói neveddel akár több számlakibocsátó fiókot is használhatsz, vagy másik céges fiókhoz is csatlakozhatsz? Öt különböző (Fiókgazda, Adminisztrátor, Kezelő, Számlázó és Könyvelő) jogkör dolgozhat egymás mellett kényelmesen, úgy, hogy mindenki éppen azt látja, és ahhoz tud hozzányúlni, amire épp szüksége van. Olvass a fiók hozzáférések és jogkörök témáról bővebben is!

3. Szolgáltatási csomagok
Akár ingyenesen használod a rendszert, akár előfizettél valamelyik szolgáltatási csomagra, bármikor válthatsz, ha úgy látod, hogy a jelenlegi díjcsomagod funkcionalitása már nem szolgálja a céljaidat. A teljes funkcionalitással rendelkező “E-számla” csomag is szinte luxus-számlázás érzetet nyújt, éves előfizetés esetén mindössze havi 1.075 forintért, és nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy ez a legnépszerűbb opció, így lehet, hogy számodra is ez lesz az ideális választás. Tanulmányozd a díjcsomagokban rejlő lehetőségeket itt.

4. E-számlázás
Az imént javasolt díjcsomag legfontosabb előnye, hogy e-számlák kibocsátására is lehetőséget nyújt, 6 Ft/db áron. Ez azért nagyon-nagyon fontos, mert az e-számlának mind a célba juttatása, mind pedig a tárolása OLCSÓ (főleg nagy mennyiségek esetén érezhető), GYORS ügymenetet tesz lehetővé, és borzasztó EGYSZERŰ, hiszen pontosan úgy készül, mint a papírszámla – csak közben e-számla.
Ráadásul a könyvelőd is áldani fogja a nevedet érte, és egy könyvelői áldás sokat ér a piacon…

5. Kényelmi szolgáltatások
Ezek azok a lehetőségek, amelyeket “kényelmi” funkciónak nevezni szinte degradáló, hiszen konkrét, forintosítható megtakarítást jelentenek a vállalkozásod számára. Ilyen a vevői számlafiók, amelyben a számlabefogadó folyamatosan hozzáfér a részére kibocsátott számlákhoz, a papírszámla, amit nem kell kinyomtatni, mert digitálisan archiválható (bővebb infó a digitális archiválásról itt), vagy a postai szolgáltatásunk (ide kattints érte).
Akár napi több ezer számlát is kiállíthatsz, teljes mértékben emberi beavatkozás nélkül, ez a Számla Agent (amiről itt tájékozódj). Főleg webshop tulajdonosoknak érdekes – de nekik nagyon.

6. Listázások
Ha neked is olyan struktúrálós agyad van, aki szereti listában látni a dolgokat, meg persze hasznos is, akkor a különböző paraméterek alapján elvégezhető adatexportok lehetőségét is nagyon fogod szeretni: kérhetsz áfa listát, áfa analitikát, adatexportot a könyvelési rendszer felé, kijelölhetsz számlákat csoportos nyomtatásra, vagy kérhetsz pénzforgalom listát Excel formátumban, ami az egyik leghasznosabb információforrás.

Reméljük, hogy ez az összeállítás is, és általában a Számlázz.hu használatát támogató összes segédletünk hasznodra van, és hogy hamarosan ráérzel, milyen hatékonyan támogatja a munkádat a felhő-alapú számlázás. 

Válj a Facebook-oldalunk rendszeres olvasójává is, és kommentben jelezz vissza, ha kérdésed vagy észrevételed van!

Valamiért nincs még számlakibocsátó fiókod? Ide kattints, és REGISZRÁLJ!