Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.01.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Az élet pedig csak robog tovább: húszezres sorozatunk elindítása óta a főoldali ügyfél-számláló már a húsz és félezret is átpörögte, azóta nem mellesleg egy újabb számlázót dobtunk a piacra (ha még nem láttad volna, ismerkedj vele is: MostSzámlázz), plusz még a nyár is jól kitört…

De még mindig vannak a tarsolyunkban olyan vállalkozások és szervezetek, amelyekről úgy gondoljuk, feltétlenül meg kell őket ismernetek: mert elhivatottak, mert valami nagyon értékeset tesznek le a társadalom asztalára (jóétvágyat!), mert profik, és mert ők is a Számlázz.hu-t használják.

A sorozat záró epizódjában megismerhetsz még öt Számlázz.hu-s vállalkozást, ha pedig a korábbi részeket még nem olvastad volna, kattints értük: első rész (benne: Játéknet, Ökrös Erika, Virágneked, fps webügynökség, Igazioliva), második rész (benne: Petissimo, Mikulásgyár, Youtyúk, Forbes, FIVOSZ), harmadik rész (benne: Harisnyadiszkont, Slow Budapest, Szek.org, Nagynap.hu, Sziget Kft).

Neked is van olyan Számlázz.hu-s történeted, amit szívesen megismertetnél? Írd meg kommentben, vagy a FB-oldalunkon!

16. Aki azóta már egyáltalán nem is: Dagadt Köcsög

Ha valaha is volt súlyproblémád vagy ha szeretsz futni (vagy mindkettő egyszerre), Moós Gergely nevével biztosan találkoztál már. 124 kilónál járt, amikor rájött, hogy így nem élhet tovább, és mára egy teljesen átlagos, de inkább sportos testalkatú, egészséges ember, plusz ezrek számára motiváció, biztatás, követendő példa, remény, iránymutatás, tanácsadó. Élete fordulópontján “egyszercsak” futni – illetve legelőször inkább csak gyalogolni – kezdett, aztán folytatta, és végül úgy lefogyott, és olyan jól dokumentálta mindezt, olyan inspirálóan osztotta meg az élményeit, hogy újabb és újabb fogyásra, életmódváltásra elszánt férfiak és nők csatlakoztak hozzá.
A kissé túlságosan is provokatív márkanév, a Dagadt Köcsög lassan DK-vá szelídült, webshop és sportegyesület működik alatta, Gergely a Magyar Tehetség Nagykövete, és egy valódi mozgalom atyja. Az egészséges életmódot nemcsak népszerűsítő, hanem annak megvalósítását minden lehető eszközzel támogató kezdeményezés pedig ezrek életét változtatja meg. A DK is velünk számláz!

17. Webshop-bérlés profiktól, profiknak: Shoprenter

Amikor el szeretnénk adni valamit, első dolgunk az internethez fordulni. Főleg akkor, ha sokat szeretnénk eladni belőle, vagy ha szeretnénk ebből élni, esetleg ha máris sokat eladtunk belőle, csak újabb platformokon is szeretnénk nyitni újabb vevők felé. A kereskedők ma már nemcsak a reklámozási tevékenységük nagyrészét csoportosítják át a netre, mint a hazai netezés fellendülésekor, hanem egyenesen a termékeiket, a kiskereskedelem egyre nagyobb hányada online zajlik. A ShopRenter ezt a tendenciát támogatja webshop-eszközével, a rendszerébe pedig integrálta a Számlázz.hu webshopoknak szóló szolgáltatását, ezért a sokszáz ShopRenteres webshop szintén Számlázz.hu-t használ. Az integráció pofonegyszerű, akárcsak a webshop-üzemeltetés vagy a számlázás, főleg, ha ilyen szolgáltatókat választasz hozzá.

18. Gyerekruha minden mennyiségben: Ruhafalva

Akárcsak a Petissimo vagy a Játéknet, a Ruhafalva alapítói is saját problémáikra keresgéltek megoldást, amikor a saját webshop létrehozását együtt elhatározták. Két kismama használt gyerekruhákkal kezdett kereskedni, majd bővültek és bővültek, megjelentek az új ruhák és a gyerekcipellők is, és az elmúlt években olyan webshopot építettek, amit a vevők családtagként szeretnek, a szakma elég komoly díjakkal ismer el, és a közgazdász és informatikus alapító két sikeres és elégedett vállalkozóvá vált. Szakolcai Dorina és Szegedi Rita azt meséli – és ez nem mese – hogy a profitnál sokkal fontosabb az élmény, amivel mi sem tudnánk jobban egyetérteni. A Számlázz.hu és a Ruhafalva alapítói a SzEK.org rendezvényein szoktak találkozni, és mindig kiderül, hogy tényleg nagyon hasonlóan gondolkozunk és vállalkozunk. Jó ilyen emberekkel lenni közös “e-kereskedő-családban” 🙂

19: Békés harcos: Levegő Munkacsoport

Hogyan szervezzük úgy a főváros közlekedését, hogy a lehető legkevesebb környezeti kárt okozzuk? Ezt nem nekünk kell tudnunk, hanem a főváros vezetésének, ha pedig ő sem tudja, akkor kap egy ajánlást a Levegő Munkacsoporttól, ahogy az 2014-ben történt. A környezetvédelemért felelős államtitkárnak a helyes lakossági fűtés népszerűsítésére tettek javaslatot, a kampány 2014 októberében el is indult. Sikerrel álltak ki tavaly amellett is, hogy az illegális hulladékégetőket bírságolják meg, hogy a hatóságok akadályozzák meg újabb kavicsbányák megnyitásával újabb termőföldek tönkretételét, vagy hogy a BKV mielőbb lecserélje elavult járműveit, vagy karbantartással csökkentse károsanyag-kibocsátásukat.
A Levegő Munkacsoport tudatot formál: kiadványokat készít és terjeszt, honlapot üzemeltet, hírlevélben, blogon, FB-on tájékoztat, ellátja a sajtót háttéranyagokkal, lakossági fórumokon vesz részt, és minden hozzájuk fordulót értékes tanácsokkal lát el. Nagy szükség van rájuk és a hozzájuk hasonló civilekre, a számlázási folyamataikat pedig ők is Számlázz.hu-n bonyolítják (de inkább egyszerűsítik:).

20. „Ideas worth spreading”: TEDxDanubia

Mi jut eszedbe a konferencia szóról ma? És mi jutott eszedbe 2010 előtt, amikor még nem volt TEDx Magyarországon? Ugye, hogy más fogalmak kapcsolódtak hozzá anno? Az első hazai TED (is) akkorát durrant, mint egy ágyú, és nemcsak azért, mert Barabási-Albert László, Mérő László, Zwack Péter és Zwack Izabella, Hetesi Zsolt, és hasonlóan nagynevű magyar és külföldi „érdekes-emberek” adtak elő. Azért is, mert a konferencia szót új tartalmakkal töltötte fel, és a tudományt, a művészetet, az innovációt, a világmegváltás mindenféle altémáját szórakoztató formában tette ellenállhatatlanul vonzóvá. Embertelenül sok munka áll minden egyes előadás minden egyes perce mögött – természetesen az előadó saját, hosszú évek során gyűjtött élettapasztalatán kívül, és ez meg is hozza a hatást. Ha még nem voltál személyesen TEDx-en, a világ TED-jeinek videóit biztos, hogy te is láttad már, és ez szuper dolog. Ha pedig TEDxDanubiára jelentkezel, Számlázz.hu-s számlát kapsz a belépődről.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen a user-körúton, amelyen végiglátogattunk civil és for-profit, online és offline, egész picike és hatalmas piacvezető vállalkozásokat, hogy együtt győződjünk meg róla: a Számlázz.hu mindazoknak valódi alternatíva, akik komolyan gondolják, amit csinálnak.

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST