Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.12.15. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ez a blogposzt nem arról szól, hogy milyen jófejek vagyunk, hogy tárgyi eszközt adományoztunk egy civil szervezetnek. Ez a blogposzt nem is arról szól (bár arról már nyugodtan szólhatna), hogy milyen hihetetlenül fontos küldetést teljesít a Suhanj Alapítvány*, amikor egészséges és fogyatékkal élő emberek közös sportolását teszi lehetővé, hogy ezzel sehogyan máshogy nem létrehozható, csodálatos sport-élményt adjon mindannyiuknak. Ez a blogposzt még csak nem is arról szól – mert arról a mellékelt kép szól, hogy – “egy tandemet tekerünk”, vállalatok és civilek csak közösen érhetnek el valódi társadalmi eredményt. 

Ez a blogposzt valójában a reinkarnációról szól.:)
Egész pontosan arról, hogy miért is fontos, hogy új életet biztosíthassunk a tárgyaknak. A HVG lenyűgöző tendenciát foglalt össze “ezekről a mai fiatalokról” szóló cikkében:  a mai huszonévesek, fiatal harmincasok (vagyis az Y generáció) már nem annyira birtokolni, mint megosztani szeretne, már nem annyira felhalmozni, mint szabad hozzáférhetőséget a javakhoz: autót nem feltétlenül vesz, mert használhatja a közösségi autózás különböző formáit, saját nyaralóra semmiképp nem költene, mert az utazásait, de akár még a hosszú távú lakhatását is megoldhatja közösségi alapon. Amire valóban szüksége van, azt pontosan tudja, hogy hol találhatja meg, mert a közösségi szolgáltatásokban tökéletesen otthon, és biztonságban érzi magát.

Ez a szemlélet az, ami sokkal inkább megengedi a használati tárgyak vándorlását is tulajdonosról tulajdonosra, egészen addig, amíg bárkinél is jól szolgálnak. Minek újonnan venni, vagy kidobni valamit, amikor a neten pillanatok alatt megtalálom az előző vagy új tulajdonosát? Beállhatok a tárgyak használóinak sorába, ahelyett, hogy egyetlen tárgyat birtokolnék, egyedül viselve annak egész élettartamára szóló költségét, és aminek „elavulásakor” csak a pincém légterét töltöm fel, akár évekre. Porosodó régi tárgyak, végleg szevasztok!

Vegyük elő, újítsuk fel, ajándékozzuk el, hadd kezdjen új életet! Főleg, ha új életében jó célt támogat.

Ez történt ezzel a tandem bringával is: mostantól a Suhanj Alapítványnál szolgál, és gyengén látókat, értelmi fogyatékosokat ajándékoz meg a bringázás pótolhatatlanul csodálatos élményével.

Sok örömteli suhanást kívánunk nekik!:)

*A Suhanj Alapítványról

Közhasznú szervezet, azzal a céllal jött létre, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Jótékonysági sporteseményein a mozgásukban korlátozottak és épek együtt sportolnak, emellett rendszeres edzéslehetőséget biztosít látás- és mozgássérülteknek több sportágban.
Akciókat és kampányokat szervez a fogyatékkal élőket sújtó előítéletekkel és mindennapi hátrányokkal szemben, kapcsolatot teremt ép segítők, önkéntesek és fogyatékkal élő gyermekek között.
A jellegzetes kékpólós, mosolygós csapatokkal a legnagyobb futóeseményeken rendszeresen találkozhatsz.