Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.01.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Szeretnéd, ha rád még zivatarban is sütne a nap? Ezt sajnos nem tudjuk megoldani, de nem is ezért fordultál hozzánk.

Hanem egy gyors, egyszerű és biztonságos számlázási megoldásért.

Mit jelent a biztonság?
Többek között azt, hogy ha változnak is a törvényi előírások, a te számlázási folyamataid szabályosak maradjanak, méghozzá állandóan.

Ez az, amit a MostSzámlázz-ban úgy neveztünk el, hogy NAV-álló. Változhatnak a számlázási kötelezettségekre vonatkozó szabályozások – de nálunk, és a Számlázz.hu-t használók számára nem változik semmi. Itt akár véget is érhetne a történet, de azért elmeséljük, hogy miről is szól az aktuális adóhatósági szigorítás, miről villog a viharjelzés.

A változás maga

Szigorodik az e-számlák ellenőrzésére vonatkozó szabályozás. A holnapi naptól hatályos változás lényege, hogy ha az e-számláid ellenőrzésére nem magukat az e-számlákat, hanem csak azok adatait nyújtod be adóhatósági ellenőrzéskor, akkor mostantól nem választhatsz a korábbi hat különböző formátum közül, hanem kizárólag xml-ben vagy pdf-ben kell átadnod, és ha xml-ben, akkor kizárólag a NAV által meghatározott formátumban teheted ezt meg.

Korábban a különböző formátumok (pl. pdf, csv, stb.) közül válogathattál, és ha az xml-t választottad, az adóhatóság által meghatározott formátum is csak az egyik választható ajánlásnak számított – mostantól viszont csak így lesz szabályos az xml. És a pdf, ami a Számlázz.hu-s e-számlák formátuma, szintén szabályos megoldás.

A holnaptól kibocsátott számlákra már az új jogszabály vonatkozik. De ha a következő 8 évben bármikor ellenőrzést kapsz, a máig kibocsátott számlákra még a jövőben is a régi szabályozás érvényes, tehát a választható formátum a korábbiakra továbbra is csak „ajánlás”.

Itt olvashatod el részletesen: Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

Nálunk viszont

A trükk az, hogy neked semmiféle plusz feladatot a holnaptól érvénybe lépő változás nem jelent. Számlázz.hu-felhasználóként te ugyanis minden korábbi (és leendő) e-számládhoz éppen ezt az xml-formátumot kaptad meg csatolva: a Számlázz.hu által kibocsátott e-számlák pdf-formátumúak, és mellékletként tartalmazzák épp azt az xml-t, abban a struktúrában, amit mostantól a NAV kizárólagosan elfogad.

Új jogszabály, szigorítás, rólunk pedig “lepattan”. Ha egy szolgáltatónak van bármilyen további feladata, mint maga a szolgáltatás stabil elérhetősége, akkor az az, hogy a piaci/szabályozási környezetből adódó komplikációkat, esetleges nehézségeket kiszűrje, semlegesítse. Hozzátok már csak az juthat el, hogy “rendben vagyunk”.

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST