Zöldségek és gyümölcsök frissen és szezonálisan, péksüti teljes kiőrlésű gabonából, adalékok és tartósítószerek nélküli, kiváló minőségű alapanyagok, elemózsia-dobozok – divathullám vagy túlélési mechanizmus?
Bármi is legyen, az egészen biztos, hogy az egészséges táplálkozás iparága felszálló ágban van, és egyre piacképesebbek, üzletileg is sikeresek az új piac szereplői is.

Forrás: Házikó

MIKOR?

Hogy miért pont nyáron kerül terítékre az egészséges táplálkozás témája, azon nincs mit magyarázni. Ilyenkor még a városi balkonokon is fűszernövény-kertek illatoznak, strand-kompatibilis formára vágyva kicsit módosítunk az életvitelünkön, főleg ami a kajálást illeti, és ilyenkor mintha több időnk és kedvünk lenne ahhoz is, hogy minőségi alapanyagokból valódi házi finomságokat készítsünk magunknak, a télen megszokott nehezebb vagy gyorsabb étkezések helyett.

Hol?

De hogy miért pont itt, a Számlázz.hu blogján találkozol a témával – az már sokkal érdekesebb kérdés. Van Magyarországon egy végtelenül izgalmas tendencia, ami fontos igényt köt össze egy létező lehetőséggel. Egyik oldalról az egészséges táplálékhoz segíti hozzá a városokban lakókat, másrészt pedig a termelőknek segít értékesíteni a gurulós málnát, a roppanós cseresznyét, a fűzöld salátát – épp akkor, amikor az megérett rá.

Akik pedig ezeket a szereplőket összekapcsolják egymással, olyan innovatív gondolkodók, gyakran frissen pályát módosított vállalkozók, mondjuk ki: startupperek, akik az üzleti lehetőséget is megtalálták “világjobbító” életcéljukban.

Forrás: 30km.hu

Innovatív, bátor, és valódi értéket közvetít – erről ismered meg őket, ami pedig szintén közös bennük, hogy a Számlázz.hu fontos eszköz a vállalkozásuk szerszámosládájában.

KICSODA?

Házikó

Forgatáson jártunk a múlt héten, készül a Számlázz.hu-s filmsorozat új epizódja. A helyes kis Győr-környéki faluban egyszer csak megjelent a második forgatócsoport is, akik szintén a szabadon kapirgáló, boldog tojást tojó tyúkokra és gazdáikra, a Rácz családra voltak kíváncsiak.
Ők a Házikó, és éppen most fogadtak örökbe néhány tyúkot, hogy a “lekövethető”, vagyis garantáltan egészséges forrásból származó alapanyagaik között a tojás is szerepelhessen. Beszélgetésünkből az is kiderült, hogy nemcsak finom és kelendő a tartósítószer és adalékanyagoktól mentes elemózsia, hanem Számlázz.hu-s számlák is járnak mellé – a Házikó is velünk számláz.

Forrás: Házikó

Youtyúk és a Ráczék

A tyúk-bérlés egyedülállóan innovatív módját a Youtyúk honosította meg kishazánkban, ennek okairól és mikéntjeiről hamarosan egy egész videót nézhettek meg a Youtyuk Youtube-csatornánkon. Alapítója, Balogh Ákos azt is elmondja benne, hogy hogyan segít céljai megvalósításában a Számlázz.hu.
Ráadásul az is kiderült a csodálatos kis háztáji gazdaságot üzemeltető termelőkkel való beszélgetésből, hogy nemcsak maga a közvetítőként szolgáló Youtyúk, hanem a tyúkokat tartó gazdák is velünk számláznak. Ráczék is megosztották velünk, hogy bár ők sem nagy számítógép-rajongók, de mivel a Számlázz.hu-val pofonegyszerű a számlázás, nagyon szeretik használni.

Ráczék és tyúkjaik (Forrás: Kisalföld.hu)

Kitchenbox

Egészség, főzés, élmény. Igen, ez a három fogalom elég szorosan összeforr a lelkes háziasszonyok fejében, de nem mindenki engedheti meg magának, hogy recepteket válogasson, bevásárolgasson, főzőcskézzen, mindezt változatosan, egészségesen, és mellette még munkára, családra, pihenésre is jusson ideje.
Na, itt jön a képbe a Kitchenbox ötlete: megrendelheted az előre felkínált menühöz szükséges alapanyagokat, és se töprengened, se megfelelő beszerzési források után nem kell rohangálnod, csak főzni – és örülni az isteni végeredménynek.
Szerintetek kit választott a Kitchenbox számlázásra? Igen, minket.

Forrás: Kitchenbox

ÉS MIÉRT?

A Számlázz.hu nemcsak egy online számlázási szolgáltató. Tíz éves működése alatt a fenntarthatóság fogalmába egyre több tartalmat sűrít bele - ezzel a poszttal a környezeti fenntarthatóságot, az egészség fenntarthatóságát, az élő környezettel való kapcsolat fenntarthatóságát támogatjuk.

KIPRÓBÁLOM MOST

Hozzászólások

hozzászólás