Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.12.15. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ülünk egy multicég székházának gyönyörű japánkertjében Dáviddal, aki itt töltötte gyakornoki idejét, mielőtt visszament a villamosmérnökire diplomát szerezni, és mesél. Álommeló volt ez számára, és hihetetlen intenzitással képes lelkesedni 4G-ért, adótornyokért, és a geostacionárius pályára állított műholdakért… Tárt karokkal várják is vissza, mert nagyszerű munkaerő, értékes tudással, ambícióval, naprakész felkészültséggel.

Mesél a gyerekkoráról is: 11 éves koráig nagyapja nevelte, aki számára a „fekete vonat” nem egy együttes neve volt, hanem fiatalkorának valósága. Így hívták a járatot, amelyen ezrekkel együtt hétvégente ingázott a vidéken élő család és egyetlen megélhetési lehetősége, a fővárosi építkezések között. Gyerekkorától kétkezi munkával tartotta el családját – és unokája, bár ezt ő már nem érhette meg, ma épp az a fővárosi fiatal, akivé ő sose válhatott, legfeljebb átadhatta neki a boldogulásba, a felemelkedésbe vetett mélységes hitét.

Dávid az Integrom program egyik résztvevőjeként jutott be az álommunkahelyre, és roma származása szóba sem kerül, amikor a folytatásról beszélgetnek. Ugyanígy Ricsinek sem jelent már problémát, ami miatt első hetében gyomorgörccsel indult dolgozni minden reggel: megszólják-e, mert cigány. Nem szólták meg, és azóta saját karrierjét egyengeti, mára rendszergazda a banknál. Renáta egy olyan Duna-parti irodában recepciós, ahol a tárgyalókból a Gellért-hegytől a Várig csodálhatjuk a teljes budai dombságot, naplementéstül. Melinda telefonos ügyfélszolgálaton dolgozik két iskolás gyereke nevelése mellett, és fontosnak tartja, hogy hazajárjon: „hogy ne felejtsem el, ki vagyok„.

Kovács Richárd, Csanya Renáta, Miklós Dávid, Csatlós Melinda – Integrom-résztvevők

Ezek az érettségizett roma fiatalok az Integrom programban megtanultak profi CV-t írni, helyzetgyakorlatokkal készültek az interjúkra, összeköttetést kaptak olyan nagyvállalatokhoz, amelyek épp az ő szakmai tudásukkal rendelkező munkaerőt kerestek. Származhatnak akár nehéz körülmények között élő, vidéki cigány közösségekből, az Integrom néhány napos tréningje után megtehetik az első lépéseket afelé, hogy egy származástól független társadalmi network teljes értékű tagjaivá váljanak.

Érdemes megnézni az Integrom Facebook-oldalán publikált videókat, amelyek őket mutatják be, hogy a következő képzésre invitálják a roma fiatalokat. Ezeket a videókat a Számlázz.hu stábja készítette – mert nagyon fontosnak tartjuk a Boston Consulting Group és az Autonómia Alapítvány közös munkáját, üzenetét. Szeretnénk, ha sokkal több valódi belső motiváció fordulhatna ideális irányba, szeretnénk, ha sokkal több elhanyagolt, félreértett, vagy hátrányosan megkülönböztetett társadalmi csoport nyerné vissza méltóságát, szeretnénk, ha a versenyszféra erős szereplői legalább annyit segíthetnének ezen célok közös elérésében, mint az Integrom program szervezői, támogatói, a képzést és felkészítést nyújtó partnerei.

Esélyt a kisebbségeknek!

A Számlázz.hu maga is a „kisebbségekhez”, azaz a kis cégekhez kapcsolódó stratégiával lett naggyá. Olyan esélyt biztosítottunk és biztosítunk folyamatosan a legkisebb vállalkozásoknak is, ami amúgy csak a nagyvállalati szférában valósult meg korábban. Nemcsak az elektronikus számlázás, de egyik legfontosabb innovációnk, az online fizetés is tipikusan ilyen: ha neked még nem jutott eszedbe, hogy erre lehetőséget biztosíts a vevőidnek, azért is lehetett, mert túl „kicsinek” gondolod magad ehhez. Nem, a naggyá válás, a sikeressé válás lehetősége szerintünk mindenkinek jár.

Integrom program – Nagyvállalati munkalehetőség roma fiatalok …

Az alábbi videó mindenképp inspiráló lesz számodra, ha olyan roma fiatal vagy, aki munkát keres és minimum középfokú végzettséggel rendelkezik. Nézd meg, milyen egy nagyvállalati környezet és jelentkezz az Integrom programjára! Ha kérdésed van, tedd fel nekünk bátran! 🙂 http://integrom.hu/

Közzétette: Integrom Program – Nagyvállalati munkalehetőség romáknak – 2016. január 13.

 

Ha olyan roma fiatal vagy, aki munkát keres és minimum középfokú végzettséggel rendelkezik,
jelentkezz az Integrom programjára!

A The Boston Consulting Group nagyvállalatok üzleti problémáinak megoldásait segítő nemzetközi tanácsadócég. Az Integrom Program ötletadója, a részt vevő vállalatok és képzési partnerek szervezéséért, a lehetséges állások felderítéséért felel.

A civil társadalom erősítésére, kirekesztett csoportok segítségére fókuszáló alapítvány, kezdettől a program egyik szervezője. A jelentkezőkkel való kapcsolattartásért és személyes támogatásukért, a képzés szervezéséért felel.