Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A Számlázz.hu történetében sokkal több az ünnep, mint a probléma, hétfő reggel viszont többen velünk együtt tapasztalhattátok meg első (és reméljük egyben utolsó:) ) nem-tervezett, kétórás leállásunkat.

Fontosnak tartjuk, hogy erről a kiemelt pillanatról, ahogy nagy büszkeségeinkről is, háttérinformációt adjunk nektek – mert mi rengeteget tanultunk belőle, és azt gondoljuk, hogy nektek is hasznos lehet benézni a kulisszák mögé.

A Számlázz.hu-nál a felhasználók biztonságát első számú prioritásként kezeljük. A számlaadatokhoz ezért kizárólag egy tűzfal nevű átjárón vezet az út. Ma reggel 09:53-kor a tűzfal egyik hardver-eleme meghibásodott, és leállt, így a belső szervereink elérhetetlenné váltak.

Mit kell erről a leállásról tudni:

  1. Adatszervereink tükrözött túlbiztosítással működtek és működnek.
  2. A tűzfal hardverét ért hiba nem volt hatással az adatok és a számlák, valamint a rendszer egészének biztonságára.

Mindez természetesen nem mentség, és pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy átmeneti fennakadást okoztunk azoknál a cégeknél, ahol az üzletmenet gyakorlatilag a számlázásra épül.

Amire az eddigieknél is komolyabb fókuszt teszünk, az az, hogy minden hasonló  – és ehhez még csak nem is hasonló, teljesen elképzelhetetlennek tűnő – helyzet megoldására előkészülünk, és biztosítjuk, hogy bármi történik bent, a gépházban, abból ti semmit ne érzékeljetek.

Fontosnak tartjuk kimondani: elnézést kérünk minden felhasználónktól, akiknek a leállás lassította a munkáját!

Azt láttuk, hogy megkaptuk a tőletek kért türelmet, és a bizalmat az iránt, hogy az elmúlt 11 év után a következő 111 évben sem fogunk hasonló problémába ütközni közös munkánk során.

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST