Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Ahogy sokszor hallhattad tőlünk: az automatizálható munka a legjobb munka, mert azt nem neked kell elvégezned, hanem átadhatod a robotoknak. Ne aggódj értük, veled ellentétben ők nem fognak szenvedni az idegőrlő, pepecs munkától, hiszen ereikben adat folyik, szívük algoritmusra ver…

Az autokassza után a következő csáp, amit kinyújtunk egy másik digitális rendszer felé, az a számlák feladása: ma már nemcsak a banki jóváírásaidat szükségtelen kézzel, egyenként párosítgatnod (mint az ősemberek:), hanem a könyvelési folyamataidat is automatizálhatod, megérkezett ugyanis a számlák online feladása elnevezésű funkció.

Első partnerünk, akivel megvalósítottuk az „automatikus könyvelést”, a Távügyvitel Kft., de azon vagyunk, hogy minél hamarabb minél több könyvelési rendszerrel létrejöjjön az adatkapcsolat, és neked lehetőséged legyen igénybe venni a funkciót, attól függetlenül, hogy a könyvelőd milyen szoftvert választott a könyveléshez.

De mi is pontosan az automatikus könyvelés?

A Számlázz.hu képes arra, hogy az elkészült számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé. A funkciót elsősorban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a számlák adatait ne kézzel, papíron kelljen elvinned a könyvelődhöz, vagy letölteni az adatfájlokat, melyeket aztán a könyvelőd visszatölt az általa használt rendszerbe, hanem hogy azok maguktól, azonnal átkerülhessenek az online könyvelési rendszerbe.

Kivel valósítottuk meg elsőként?

Az adatkapcsolat elsőként a Távügyvitel Kft.-vel került kiépítésre, ha könyvelésedet rájuk bíztad, akkor máris igénybe veheted a számlák online feladását.

Sásdi Andrást, a Távügyvitel Kft. vezetőjét egy röpinterjúban ki is faggattuk, hogyan jutott el könyvelőcégük oda, hogy gyakorlatilag „könyvelő nélküli könyvelést” kínálhassanak ügyfeleiknek:

Számlázz.hu Miért volt szükség az automatikus könyvelés szolgáltatás elindítására? Mi tette ezt lehetővé / aktuálissá pont most?

Sásdi András, Távügyvitel Kft.

Sásdi András: 10 éve kínáljuk az online könyvelési szolgáltatásunkat és célunk az volt, hogy a könyveléshez nem értő vállalkozók illetve ügyvezetők is naprakészen tudják követni cégük pénzügyi helyzetét.
Szolgáltatásunk lényege, hogy csupán a számlákat kell rögzíteni egy online elérhető felületen, és minden más (könyvelés, ÁFA-listák) automatikusan létrejönnek, megtörténnek a háttérben.
2016-ban összekapcsolódtunk a Számlázz.hu-val, így rendszerünk automatikusan átveszi a Számlázz.hu-ban kiállított számlákat, így még kevesebb manuális munka szükséges partnereink könyvelésének elvégzésére.

Sz: Melyik része automatizálható a könyvelésnek a legkönnyebben? És miért?
SA: A vevőszámlák könyvelése a legkönnyebben automatizálható, hiszen csak egy mezőbe kell írni a megfelelő azonosítási kulcsot és attól kezdve a Számlázz.hu-s számlák automatikusan lekönyvelődnek rendszerünkben.

Sz: Mit nyer ezzel a könyvelő, és mit nyer ezzel a vállalkozó?
SA: A vállalkozó, amellett, hogy jelentősen egyszerűsödnek az ügyviteli folyamatai, rengeteg időt megtakarít. A kimenő számlák és a vevői befizetések általában a könyvelés 50-60%-át teszik ki: megoldásunkkal a könyvelésnek legalább fele automatizálható, és a könyvelés pontosabb, naprakészebb és olcsóbb lesz.
A befizetéseket, banki utalásokat elég egyszer, a Számlázz.hu rendszerében beazonosítani, összepárosítani, így a könyvelésében a kintlévőség, azaz a vevők tartozása mindig pontos lesz;
Nem kell többet hosszasan egyeztetnie a könyvelővel, hiszen minden nyilvántartás ugyanazt mutatja.

Sz: Mi az a szakértői könyvelés, amely szolgáltatásotok hátterében áll?
SA: Mi találtuk ki, és nekünk van a legnagyobb tapasztalatunk az ún. szakértői könyvelés nyújtásában, amely során a számlák és pénzmozgások rögzítését a partnereink végzik és minden mást – tanácsadás, bevallások, ellenőrzések és bérszámfejtés -, mi végzünk. A számlák rögzítését a 100%-ban online elérhető könyvelési rendszerünkön keresztül lehet elvégezni, amelyet folyamatosan karbantartunk és fejlesztünk.

Érdekel bővebben a számláid online feladásának lehetősége?

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST