Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2023.06.28. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

UPDATE: A Borgun Teya néven folytatja, és 2023. júniusától a Számlázz.hu-ban is így található meg.

Ahogy arról már írtunk, az online fizetési megoldások bevezetésével és folyamatos bővítésével gyorsabbá teheted vállalkozásod innovációs fejlődését, és ezáltal versenyképesebbé válhatsz, mivel a fizetési lehetőségek bővítésével erősítheted a fizetési hajlandóságot is! Ahogy azt már megszokhattátok tőlünk, a Számlázz.hu nem csak beszél az innovációkról, hanem meg is valósítja őket. Ezért most bemutatjuk nektek új fizetési szolgáltatásainkat, amivel ti is boldogabbá tehetitek vevőiteket.

A Számlázz.hu eddig is lehetővé tette felhasználói számára, hogy amikor számlát bocsátanak ki, azt a vevőik interneten, bankkártyával is kiegyenlíthessék. Emellett lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy amennyiben e-kereskedő vagy, akkor a webshopodra is kiterjeszthesd ezt az online fizetést, és még a bankkártyás fizetési szerződést is megköthetted a Számlázz.hu fiókodban. Erre stratégiai partnerük, az OTP Mobil Kft. által nyújtott OTP SimplePay fizetési rendszer adott lehetőséget.

Azonban mi azt gondoljuk, hogy innováció a lehetőségek bővítése is, ezért mi is így tettünk. Továbbá ha nem akarsz lemaradni a piaci versenyben, érdemes elgondolkodnod a saját fizetési stratégiád alakításán, amelyben megjelenhetnek új fizetési szolgáltatók.

A Számlázz.hu most két új fizetési megoldást hozott el nektek,
a PayPal és a Borgun szolgáltatásait!

A következőkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

#1 Mit tudnak az új online fizetési szolgáltatók?

A PayPal valószínűleg a világ legismertebb online fizetési megoldása. A szerződéskötési folyamat, vagyis a kereskedői fiók regisztrációja, a dokumentumok beküldése és a szolgáltató általi ellenőrzése teljesen elektronikus úton megy végbe. A vásárlás során mindössze a PayPal-nál megadott e-mail címre és jelszóra van szükség.

A Borgun a világ összes jelentős kártyatársaságában tagsággal rendelkező pénzintézet, amely online bankkártya-elfogadást is szolgáltat egyéb piacok mellett hazánkban is. A Borgun független a magyar bankoktól: bármelyik banknál vezetett számlára el tudják számolni az online kifizetéseket.

#2 Milyen előnyökkel jár ez?

Mindhárom online fizetési megoldásunk esetében az történik, hogy amennyiben be van kapcsolva a vevői fiókod az ügyfeled számára, akkor a számlaértesítő elküldését követően a vásárlód akár interneten keresztül is kiegyenlítheti a számládat!

További előny, hogy amennyiben díjbekérőt küldesz, akkor a kifizetés megtörténte után a számlát automatikusan elkészítjük és továbbítjuk vevődnek.

Tehát többféle módon, egyszerűen és gyorsan, akár automatikus megoldással (lásd: Számla Agent) egyenlíthetik ki vevőid a számláidat. Ez pedig versenyelőnyhöz juttat, hiszen a kényelmi szolgáltatásaid bővítése növeli a fizetési hajlandóságot!

Az e-kereskedők egyik legnagyobb kihívása az, hogy a vevők sok esetben a fizetés közben szakítják meg a vásárlásaikat. A Baymard Institue piackutató cég kutatása szerint a kosárelhagyások aránya 68% problémába ütközés esetén, a Wired’s Innovation Insights riportja szerint pedig a vevők 83%-a hagyja ott a kosarát a webshop fizetési kapujánál, amikor problémákba ütközik a fizetés alkalmával. Ennek okai között szerepelhet többek között, hogy például sok olyan adatot kell megadni, amit nem tart magánál a vevő, és mire előkeresné azokat, elmegy a kedve a vásárlástól. Lehetséges továbbá, hogy a webshop nem fogadja el a kártyát (rosszul begépelt adatok, gyanúsnak ítélt fizetéskezdeményezés, lejárt kártya). Természetesen nem az e-kereskedő feladata a felhasználó bankkártya problémáinak orvoslása, ugyanakkor az már az ő felelőssége és jól felfogott érdeke, hogy a webáruházban elérhető legyen többféle fizetési megoldás, amely nem egy kizárólagos szolgáltatóhoz köti a vásárlót! A Baymard Institute felmérésében az is szerepel, miszerint legalább 30%-kal javíthatóak a vásárlási arányok, amikor átlagosan kétszer visszautasította a vásárló bankkártyáját a bolt, viszont felajánlanak olyan szolgáltatót, mint például a PayPal.

#3 Hogyan köthetsz szerződést?

Természetesen, amikor innovációról és online fizetésről beszélünk, akkor csakis az online szerződéskötés jöhet szóba! 🙂

Az OTP SimplePay esetében az online szerződéskötés a Számlázz.hu fiókodból is megtörténhet. Ugyanakkor a szerződési igény elbírálását és a szükséges beállításokat teljes egészében az OTP SimplePay megoldását nyújtó OTP Mobil Kft. szakemberei végzik el.

Ahhoz, hogy a vevőid a PayPal vagy a Borgun rendszerén keresztül is kifizethessék számláidat, rendelkezned kell PayPal virtuális tárcával vagy Borgun fiókkal, tehát közvetlenül ezekkel a szolgáltatókkal szükséges online szerződést kötnöd. Ezt követően a BIG FISH Payment Gateway önkiszolgáló online felületén, az ott megtalálható útmutatóknak megfelelően be kell állítanod a fizetési szolgáltatótól kapott adatokat, és már készen is állsz az online fizetés alkalmazására!

A BIG FISH Payment Gateway a szolgáltatás technikai hátterét biztosítja, külön nem szükséges leszerződni velük, amennyiben csak az online számlakibocsátáshoz kapcsolt elektronikus fizetést szeretnéd használni. Ha webshopodban, vagy online felületeiden hagyományos módon is használni szeretnéd fizetési szolgáltató(i)dat a BIG FISH Payment Gateway rendkívül egyszerűen integrálható, egykapus fizetési rendszerén keresztül, akkor pedig Számlázz.hu elektronikus fizetést alkalmazó ügyfélként, integrációs díj nélkül köthetsz szerződést velük.

#4 Hogyan kapcsolhatod be az online fizetést a webáruházadban?

Amennyiben jelenleg is működő webáruházadban szeretnéd bevezetni az online fizetési szolgáltatásokat, OTP SimplePay esetén az online szerződés folyamata kiegészült webshop megadási lehetőséggel is, így több virtuális terminált is igényelhetsz cégednek, amiből egyet használhatsz majd a vevői fiókodban, a többit (jelenleg maximum hármat) pedig a webshopjaidban. A sikeres szerződéskötés és a SimplePay oldali elfogadás után a Számlázz.hu-ba belépve az Online fizetési lehetőségek menüben elérhető a szerződés pdf formában. Ebben találhatók meg a webshopokban beállítandó virtuális terminál adatai.

A PayPal és a Borgun webshopodba történő bekötéséhez a BIG FISH Payment Gateway szolgáltatásának segítségével teheted lehetővé, hogy vevőid PayPal tárcádba, vagy a Borgun bankkártyás fizetési felületén keresztül is fizethessenek neked.

#5 Milyen devizában fizethetnek a vevőid?

Az OTP SimplePay esetében az EUR és USD alapú számlákat vevőid ki tudják fizetni online, a vevői számlafiókon keresztül. Abban az esetben, ha csak forint alapú bankszámlával rendelkezel, akkor az online fizetést követően banki konverziós költség is jelentkezik. Ha pedig a vevői fiókodban nem lehet devizás számlákat online kifizetni, vedd fel a kapcsolatot az OTP Mobil Kft. ügyfélszolgálatával – a szükséges beállításokat ők tudják elvégezni.

A PayPal virtuális tárca rendszere jelenleg 24 pénznemet, köztük forintot is kezel, míg a Borgun bankkártyás fizetéssel az elszámolás jelenleg 3 féle lehet: HUF, EUR, USD.

#6 Milyen költségek terhelik az online fizetés bevezetését?

Az OTP SimplePay esetében a Számlázz.hu ügyfeleinek a szolgáltató, az OTP Mobil Kft. különösen kedvezményes áron és kondíciókkal nyújtja a szolgáltatást. Velünk a piaci áraknál jelentősen olcsóbban juthatsz online fizetési szolgáltatáshoz. Erről ide kattintva tájékozódhatsz.

A PayPal és a Borgun esetében az adott fizetési szolgáltató oldalain tájékozódhatsz, a PayPal esetében ide kattintva, a Borgun esetében pedig itt.

#7 Hogyan vehető igénybe az online fizetési szolgáltatás?

Az OTP SimplePay minden díjcsomagban elérhető, a PayPal-hoz, illetve a Borgunhoz pedig a #profi díjcsomag szükséges.

Ez tehát az egyik legfontosabb újításunk új szolgáltatásaink sorában, amellyel digitális pénzügyi asszisztensként szeretnénk továbbra is hozzájárulni kényelmetekhez és üzleti sikereitekhez!

Szálljatok be mellénk a repülő autóba, és robogjunk továbbra is együtt a digitális csillagsztrádán! 🙂

Nincs még Számlázz.hu fiókod,
de csatlakoznál hozzánk a csillagsztrádán? 🙂
Regisztrálj most ingyenesen!

Regisztrálok