Forralt bor, ajándékhegyek, és a nagy évzáró összegzések – talán ez a mindenkori december három legfontosabb hívószava, a Számlázz.hu pedig talán soha ennyi izgalmas mérföldkövet nem hagyott maga után, mint 2017-ben. Megugrottuk a fintech-szolgáltatóvá válást (január: autokassza), a csapat 33,3%-kal nőtt (csak idén 6 új munkatárs érkezett! – plusz még két rekreációs menedzser:), beköltöztünk a legszebb hazai irodapark leggyönyörűbb emeletére (augusztus: Graphisoft Park), és útjára indítottuk a Számlázz.hu 3.0 néven ‘elhíresült’ frissítést, melynek új szolgáltatási csomagjai gazdagabbak és színesebbek még a Mikulás zsákjánál is…:)

EZÉRT AZTÁN úgy gondoltuk, hogy nektek is megmutatjuk a Számlázz.hu-ban uralkodó formagazdagságot és bámulatosan változatos színvilágot: az egy szál kommunikátor helyett ezúttal meséljenek a mérföldkövekről a munkatársak! Kivételesen olyan kollégák is megszólalnak, akikről ritkábban hallhattok: fogadjátok szeretettel a szubjektív évzáró élmény-beszámolónkat a Számlázz.hu építéséért, működéséért és kiválóságáért felelősségre vonható emberektől! 🙂


Operatív vezető: a csapatról

“Bár nemrég óta vagyok itt, de azt gondolom, hogy még soha nem láttam olyan csapatot, mint a Számlázz.hu csapata. Úgy tapasztaltam, hogy Itt mindenki ki meri mondani amit gondol. Lehet, hogy az nem mindig pozitív, de őszinte. A munkatársaim pedig nem támadásnak veszik az esetleges kritikát, nem visszatámadnak vagy védekeznek, hanem elgondolkodnak, megbeszélnek és ha szükséges, változtatnak. Ez az ‘erkölcsi élmény’ nagyon üdítő és nagyon ösztönző. Remélem, ez mindig így marad. :)”

Ángyán Balázs, operatív vezető

Mi a stratéga legfontosabb ‘17-es élménye?
“Nekem természetesen az, hogy immár egy komoly csapattal megcsináltuk a Számlázz.hu történetének második nagy dobását, a direkt számlázás és az új előfizetői csomagok bevezetését, ami máris hatalmas siker lett! :-)”

Kis Ervin Egon, stratégiai tanácsadó

werk fotók

A világot jelentő greenbox 🙂
“Az én legemlékezetesebb Számlázz.hu-s eseményem 2017-ben a Számlázz.hu Akadémia forgatása és az azt megelőző munkálatok jelentették. És hogy miért? Mert a saját árnyékomat kellett átlépnem vele. Nem színpadra születtem – habár mindig vágytam rá -, de ennek is eljött az ideje, kipróbálhattam magam valami teljesen újban, valami teljesen másban.
A 2. évad bloopereit már a barátaimnak mutogattam, annyira jó élményekkel tértem vissza, és az is büszkeséggel tölt el, hogy jól sikerült kiválasztanom a témákat – a nézettség alapján legalábbis úgy tűnik.
Szerintem ha egy ember megkap(hat)ja a kollégáitól, a főnökeitől azt a fajta támogatást és bizalmat, amire szüksége van a személyes fejlődéséhez / épüléséhez, akkor a legjobb helyen van és ebből kölcsönösen tudnak ‘profitálni’.”

Gier Mária, pénzügyi vezető

Szerethető munkahely? Egyenesen imádott munkahely!
“Nehéz szavakba önteni mindazt, amit a Számlázz.hu jelent számomra. Egy olyan csapat részese lehetek, ahol mindenki örömmel és maximális lojalitással végzi a munkáját. Ahol a célok közösek, az odavezető úton pedig együtt gyűrjük le az elénk gördülő akadályokat.
Részese lehettem annak a kőkemény munkának ami az új díjcsomagok gondolatának megszületésétől a megvalósulásig vezetett. Az a csapatmunka, az a maximális energiabefektetés és profizmus, ami ezt az időszakot jellemezte, megfoghatatlan élményt jelentett számomra. Azon az estén, amikor végül elindultak az új díjcsomagok, egy emberként dolgoztunk az utolsó pillanatig, együtt izgultunk, együtt örültünk.
Ezt jelenti számomra a Számlázz.hu. Itt mindig, mindent együtt élünk át. A Számlázz.hu megérdemelten nyerte el a Szerethető munkahely címet. Minden nap minden percében hálás vagyok azért, hogy a Számlázz.hu részese lehetek.”

Medgyesy Alexandra, ügyfélszolgálati munkatárs

Hajó, sárkány, mókus
“Az én legkedvesebb élményem az a megbeszélés volt, amikor Styg (Stygár László – a szerk.) kifejtette nekünk, hogy a Számlázz.hu olyan mint egy hajó, amiben közösen ülünk és egy irányba evezünk azért, hogy mindannyian előrébb jussunk. Azóta is ez inspirál a legjobban a mindennapokban (plusz emlékeztet a legelső csapatépítésünkre a sárkányhajóban).
Illetve a MÓKUS az előző irodában az ablakban 😀 ”

Magyar ‘mogyi’ Dávid, fejlesztő

Sárkányhajózás

Köszönet
“Számomra a legnagyobb élmény, hogy tagjává válhattam ennek a segítőkész, családias hangulatú szuper csapatnak. Nagy sikerélmény számomra is a sok új funkció és díjcsomagok bevezetése, ami az ügyfeleink munkáját hivatott támogatni. Ezúton szeretném én is megköszönni minden kedves Számlázz.hu-t használó ügyfélnek, hogy bennünket választottak. :)”

Keresztúri Krisztina, ügyfélszolgálati munkatárs

A Számlázz.hu reggelik történetének egyik csúcspontja – az alkotó szemszögéből 🙂
“Nekem a Számlázz.hu reggelire való készülődés volt nagy élmény. Hogy milyen fantasztikus, hogy rögtön érkezésem után készíthetek ilyet és hogy milyen meglepetéssel és újdonsággal készüljek, ami “vaó-érzést” vált majd ki. Jó volt látni az arcokat, hogy sikerült meglepetést szereznem.”

Kis Laci, fejlesztő

Kimutatások, rekreáció, kreatív szendvics
“Nehéz kiemelni 1-1 élményt, mivel nagyon intenzív évünk volt a Számlázz.hu-nál. Szerettem az átfogóbb projekteket (autokassza és új díjcsomagok bevezetése, honlap megújítása), szuper látni a havi kimutatások során, hogy mennyivel nőtt a felhasználók száma (1 év alatt nagyjából 18 000), és a napi/havi regisztrációs rekordoknak is együtt örül a csapat. 🙂
Emellett személyes kedvencem, mikor ajánlást kapunk, szeretem olvasni, hogyan látják megoldásainkat a felhasználók és bepillantani kicsit a háttértörténetükbe. Vicces volt, mikor a csapat kinevezte Roxit rekreációs menedzsernek, örülök neki, hogy mindenki tárt karokkal várja, mikor beviszem. Végezetül muszáj kiemelnem maradandó élményként Marcsi szenzációs szendvicskölteményeit a reggeliken, mivel előtte nem gondoltam volna, hogy egy szendvics ennyire kreatív és finom lehet ?”

Megyesi-Fok Adrienn, online marketing specialista

reggeli fotók

2017: az élményeső
“Több nagy élményem volt. Az egyik a szülinapomon ért rögtön, amikor Számlázz.hu-s lettem. Utána jött nem sokkal egy második nagy bumm, amikor sikerült egy titkolt, de régi és erős vágyamat valóra váltani, a „visszaköltözéssel” (a Graphisoft Parkba – a szerk). Ez meghatározó élmény és mérföldkő – de tudom, hogy nem csak nekem. És ez benne a legjobb 😉
Eléggé jó pillanat volt a PDCS (#profi díjcsomag – a szerk.) kipattintása, meg az is, amikor a srácok szemét figyeltem, ahogy Lacitól átveszik a #profi pulcsikat 😉
Nagy élmény vár rám (ránk) most szombaton is, amikor „mi ” adjuk át a díjat a 12 éves autista Vincének a <19 versenyen.
… és a reggelik, a dumálások, a cigik, a motorozások, az 50ezres játék, az együtt gondolkodások, a tervezgetés, a brainstormingok meg úgy összességében minden itt.

Tóth Attila, IT-vezető

Styg
“Majdnem 4 évvel ezelőtt az – akkor még – SzEK.org tavaszi, gárdonyi konferenciáján beszéltem egy angyal-szerű embernek arról, hogy a Számlázz.hu hogyan fogja összekapcsolni az – akkor még – 10 000 számlakibocsátói fiókot, illetve hát ugye magát a számlakibocsátókat. Elmondtam, hogy most olyan a Számlázz.hu, mint a MATRIX a rendszerindítás előtt: az emberek egyesével fekszenek hanyatt a zöld trutyiban – de még magányosak, nincsenek összekapcsolva.
Aztán 4 év úgy elröppent, hogy észre sem vettük. A Számlázz.hu-sok száma átlépte az 53 000-t – de a 3 alapító együtt sem jutott odáig, hogy létrehozzuk a Számlázz.hu-sok igazi közösségét: azt a kvázi-neuron hálózatot, amire a Számlázz.hu-t használói együtt képesek (lesznek). Pedig ennek hiánya, illetve hát a Nagy Lehetőség bizony négy éven keresztül ott motoszkált a fejemben.
Aztán az informatika létszáma plusz 6 fővel nőtt, és ez a tömeg (összesen nyolc emberből álló csapat) már képes volt arra, hogy – sok egyéb értékes fejlesztés/szolgáltatás mellett – megvalósítsa a „Direkt számlázás”-t, vagyis azt a hálózatot, amelyen keresztül az egyik Számlázz.hu-s kapcsolatba léphet a másik Számlázz.hu-ssal. És bár a jelenlegi rendszer messze nem fed le minden lehetőséget, kezdetnek egyáltalán nem rossz! Főleg hogy bebizonyítottuk: együtt képesek vagyunk álmokat valóra váltani, olyan dolgokat létrehozni, amelyre az országban senki más nem képes!
Szóval én bízom a jövőben, és hogy a jelenlegi rendszer még sok „meglepetést” tartogat Számlázz.hu-n belül, és persze legfőképp a Számlázz.hu-t használó közösségnek.”

Stygár László, szolgáltatásfejlesztési vezető, alapító

Növünk, de bringás cég maradunk! 🙂
“Nekem a legnagyobb élményem 2017-ben az, ahogyan a cég, amit az elmúlt 2 évben elkezdtünk felépíteni, szépen lassan a saját lábára állt. Kicsit olyan érzés volt ez, mint mikor a gyereked elkezd biciklizni tanulni. Az első méterek nagyon rizikósak, fogni, felügyelni kell folyamatosan. Aztán egyre ügyesebb, önállóbb. Bár még el-elesik, nekimegy a falnak, de szépen lassan stabilizálódik a tudása, és egyre ügyesebben manőverezik, egyre gyorsabban halad előre.
Aztán előbb utóbb már ügyesebben biciklizik mint te magad :-)”

Stygár-Joó János, ügyvezető, alapító

Távirati elégedettség 🙂
“Nekem a legkirályabb dolgok idén a következők voltak:
– az új szerverek februárban, izgalmas feladat volt
– a költözés a Grafiba, cool az új hely
– az 50000 ügyfél, ügyik vagyunk :-)”

Regász Imre, üzemeltetési vezető, alapító

Értékteremtés
“Egy vezető technológiai cégben dolgozni, mialatt értéket teremtünk a velünk dolgozó vállalkozóknak – ez a legjobb élményem az elmúlt évből! Ezen belül pedig, ha nevesítenem kellene, akkor a marketing által a gépház alatt is végzett munka mellett a vállalkozókat segítő Számlázz.hu Akadémia életre hívása és a fintech ökoszisztémába történő belépésünk az autokasszával.”

Varga-Tarr Sándor, marketingvezető

#profi_fejlesztők


A csapat mint élmény

“Az egész év mozgalmas volt, költözés, új felületek, PDCS, új kollégák…
Viszont a legfontosabbnak ebben az évben a cégen belüli élmények közül – talán először életemben – nem egy szakmai dolgot mondanék, hanem azt, ahogyan a vezetőség ragaszkodik hozzánk, egyenrangú partnernek tekintenek s éreztetik, hogy igenis fontos, nélkülözhetetlen részei vagyunk a csapatnak.
De azért az se mellékes, hogy munka közben a budai hegyeket tudom nézni :)”

Básti Laci, fejlesztő

Össznépi fejlődés
“A legnagyobb élményem kicsit átfogóbb dolog, mégpedig az a több aspektust érintő össznépi fejlődés, ami nálunk végbement… Itt valahogy nemcsak szakmailag fejlődik az ember, na.

Zawada Szabina, fejlesztő

Meta-szint… 🙂
“Lehet, hogy megúszósan hangzik – de az én legnagyobb 2017-es Számlázz.hu-élményem épp ez az évzáró poszt.:) Az ötlettől a megvalósításig végignézni, és végigolvasni, és persze újra végigpörgetni az összes idei közös emléket: priceless.”

Szeszlér Vera, tartalommarketinges

Gyönyörű ünnepeket, és boldog új évet kívánunk
minden Számlázz.hu-t használó vállalkozónak!

Új év, új megoldások? Válassz új számlázót!
És hogy miért „A rakéta éve”?
Hát ezért... 🙂