Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.06.12. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

2021-re el kell érni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesen papírmentessé váljon – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter.”
(forrás: Adózóna – www.onadozo.hu/hirek/ez_a_terv_papirmentesse_kell_alakitani_a_nav_ot)

A Számlázz.hu nem csak jogszabálykövetésben NAV-álló, de a vállalkozások ügyviteli folyamatainak megkönnyítésében is élen jár – ide értve az adóhatóság aktuális nyilatkozatát is, miszerint 2021-re az adózással és adóbevallással kapcsolatos folyamatokat szeretnék teljesen papírmentessé tenni.

Hogyan teheted a vállalkozásod papírmentessé?

1. E-számlázz!

Könnyebb, mint gondolnád! Egyszerűen válaszd ki számlaszerkesztésnél az “e-számla” opciót, és kész is. Eredményként a PDF dokumentum lesz maga az elektronikus számla, amelyet a Számlázz.hu-n belül elküldhetsz vevődnek (email) – nincs más teendőd! Az így kibocsátott e-számláid archiválásáról a Számlázz.hu automatikusan gondoskodik: azok 8 évig elérhetőek számlázási fiókodban.

2. Papír számlázz papírmentesen – a Számlázz.hu-val!

Ha vevőd semmiképpen nem fogad be e-számlát, hanem mindenáron a papír alapú számlát erőlteti, akkor se ess kétségbe. A #profi szolgáltatáscsomagban kibocsátott papír alapú számlákat a rendszer automatikusan és NAV-álló módon archiválja. Ez azt jelenti, hogy neked csak a vevő egy szem példányát kell kinyomtatnod (vagy inkább nyomtassa ki ő, miután megkapta a vevői fiókjába 🙂 ) tehát ha #profi vagy, akkor a kibocsátott papírszámláidat is digitálisan archiválva, elektronikus formában viszed be az adóhatósághoz egy esetleges NAV ellenőrzéskor. És mindehhez csupán a #profi szolgáltatáscsomagra van szükséged: minden mást a rendszer automatikusan elvégez.

3. Befogadott (költség) számlák digitális tárolása

Tudtad, hogy #profi szolgáltatáscsomag esetén a feléd kibocsátott számlákat is megtalálod számlázási fiókodban? Ráadásul ezeket is digitálisan és NAV-álló módon archiválva? Ez a direkt számlázás, amely segítségével, ha a beszállítód szintén Számlázz.hu-val számláz feléd, akkor még a papírszámlákat sem kell papír alapon őrizned: azok Tárgyév + 13 évig rendelkezésedre állnak a számlázási fiókodban. EZ a papírmentes iroda!

TIPP: ha beszállítód eddig még nem Számlázz.hu-val számláz, ajánld neki a felületre belépve a felhasználóneved mellett található „Használja olcsóbban!” linkre kattintva. Minden egyes elfogadott ajánlás után díjmentes #profi hónapokat írunk jóvá a te számlázási fiókodnál.

Szeretnél te is egyszerűen és papírmentesen számlázni? Regisztrálj saját számlázási fiókot most azonnal!

Regisztrálok