Sorozatunk első részében megismerhettétek három “ősfelhasználónk” történetét, akik szinte a kezdetektől velünk számláznak. Bár saját vállalkozásuk (is) folyamatosan fejlődik és növekszik, azóta is töretlenül élvezik a Számlázz.hu gyors & egyszerű megoldásainak minden előnyét. Kérdéseinkre még négyen válaszoltak:

  • Milyen volt a Számlázz.hu anno?
  • Milyen volt az ősfelhasználóink cége akkor, és hogyan változott azóta?
  • Hogyan esett épp ránk a választásuk?
  • Mit szerettek akkor, és mit szeretnek a Számlázz.hu-ban ma?

Ismét izgalmas sztorik kerekedtek elő, ismerjétek meg tehát a következő négy olyan vállalkozót, aki már a kezdetektől velünk tart!

Koren Balázs – oktatás, technológia, drónok

A Kobak 2002 Bt. ügyvezetője nem emlékszik már a régmúlt időpontra, amikor regisztrált nálunk, de érdekes adat, hogy 2016 január óta már kizárólag a Számlázz.hu-t használja számlák kibocsátására.
Cégünk családi vállalkozásként üzemel. Kezdetben rendszergazdai és webfejlesztési feladatok voltak a fő fókusz. Ez az utóbbi 5 évben eltolódott az oktatás irányába, így jelenleg az oktatás és a technológia a két hangsúly: digitális eszközök (okostelefonok, tabletek, 3D nyomtató, drone, robotok) oktatási alkalmazása, tanárképzések, előadások a témában.” – meséli a cégéről. De úgy érzi, hogy cégénél még többet változtak a könyvelők, akik most “sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak. 🙂”. Kedvenc Számlázz.hu-szolgáltatásaként is épp ezt emeli ki: “A könyvelői hozzáférés. Tudom, hogy nem tűnik nagy számnak, de lényegesen egyszerűbbé teszi a könyvelő és a cég együttműködését.” De, azért ez elég komoly könnyebbség, szerintünk is! 🙂

Tevékenységéből fakadóan persze alaposan körüljárta annak idején a választást: “Sok egyéb elektronikus számlázó szoftvert megnéztünk és kipróbáltunk. Hamar kiderült, hogy egy multiplatform megoldás felé kell továbblépni. A Számlázz.hu operációsrendszer független és jól működik.” Azóta pedig? “Soha semmi probléma nem volt eddig vele. Már anno is érdekes kezdeményezésnek indult, de amióta aktívan használjuk, folyamatosan fejlődik, kézreáll és segíti a munkánkat. A felület egyre letisztultabb. Folyamatosak az új funkciók, és a közösségi média aktivitás is egyre erősebb.

És hogy melyik szolgáltatásunk bevezetésének örült a legjobban? “A NAV felé kényelmes bejelentés. Újabb fejfájás letudva. 🙂 De nincs konkrét egy szuper megoldás. A legjobban tetsző szolgáltatás a naprakészség. Bármilyen változás van, biztos lehetek benne, hogy a Számlázz.hu leköveti azt.

Jordán Judit – aki szerint egyszerűen tökéletes

Jordán Judit szinte rögtön a kezdetektől használja a Számlázz.hu-t, és épp azóta egyik leghatékonyabb evangelistánk. “Minden ismerősömnek ajánlottam, és fogom is. Sokan át is tértek, mert logikus, áttekinthető, bárhonnan elérhető. A mai kornak megfelel minden tekintetben.
Cégük, a Magnetcom Kft. 2004 végén alakult, és a tevékenysége azóta szinte állandó, csak ügyviteli folyamatai modernizálódtak sokat. Legfontosabb referenciájuk 2006 novemberére készült el: kiépítették Győrben az Árkád Üzletház belső hálózatát, melyen keresztül telefon- és internet szolgáltatást nyújtanak az üzletek bérlői részére a pláza megnyitása óta.
Judit kérdésünkre, hogy miért kezdte használni a Számlázz.hu-t, egyszerűen le-tökéletesezte a megoldásunkat: “Nem vált be az előző számlázónk, és hatalmas szerencsénkre rátaláltunk a tökéletesre. Éppen ezért tartottunk ki mellette a mai napig. Olyanokban is fejlődtek, amire nem is igazán volt igényünk.” – válaszolja, és így idézi fel az első megjelenésünket: “Nagyon egyszerű, logikus, átlátható volt az a szép kék felület. Én ma is azt használom, mert jobban átlátni az egyes partnereknek kiállított számlákat egymás alatt.

Hogy melyik szolgáltatásunk bevezetésének örült a legjobban? “Feldobja a cégeket, nem kell beírni, és annak, hogy a kiválasztott csomagot kártyával is fizethetem. …és olcsóbb lett! 🙂” Jelenleg kedvenc szolgáltatásai “a tömeges számlázás, az azonnali e-mail-ben való számlaküldéssel, aminek a bevezetésével megszűnt a postai sorban állás a postaköltséggel együtt! 🙂

Pajor Violetta – az antikvárius e-kereskedő

Képzelj egy kis erdőszéli könyvraktárat két Győr-környéki falu között, amely immár két online antikváriumot is kiszolgál: ebben az idilli környezetben működik Pajor Violetta antikvárius irodája is, aki 2007 óta töretlenül velünk számláz. Azóta már nemcsak a győri Könyvbarlang antikváriumot költöztette fel az internetre teljes egészében, hanem épp ezen a nyáron a “kistestvért” is elindította, Romantika Antikvárium néven. Új és használt könyvekkel foglalkozik, 13 éve egyéni vállalkozó, és bár a könyveket imádja, de ő maga nagyon csúnyán ír: “Rondán, olvashatatlanul írok, többsoros számlánál ráadásul nagyon lassan.” – vallja meg a kezdeteket firtató kérdésünkre, miért választotta az online számlázás műfaját körmölés helyett.
Minden szempontból megfelel, negatív dolgot nem is tudnék írni” – árulja el a Számlázz.hu-val kapcsolatos véleményét, és azt is, hogy cége miben változott, amióta velünk tart: “Gyorsabb, rövidebb, korszerűbb lett az adminisztráció”.

Kis kezdő vállalkozói igényeit maradéktalanul kielégítette a számlázási megoldásunk, de véleménye szerint szolgáltatásban sokat fejlődtünk a múlt ködébe vesző kezdetek óta: a bankkártyás fizetés, a bejövő számla opció, és természetesen az e-számla mind kedvenc szolgáltatások közé tartoznak nála.Profi minden szempontból, naprakész, NAV-álló”, sorolja az előnyöket, amiért rendszeresen ajánlja ismerőseinek is a Számlázz.hu-t, de a legtöbben nem váltanak, hiszen eleve “mind ezt használják 😉“.

Magyar Béla – az e-kereskedő építész-grafikus

“Magyar Béla építész, grafikus, arculattervező, és egy meseszerű műfaj, a madártávlatból készített grafikai látkép megteremtője. Budapest lenyomatát még a rendszerváltás idején készítette, munkáit azonban mára már Amerikától Japánig szerte a világban ismerik.” – olvashatjuk egy interjúban a Hársfa Stúdió alapító-vezetőjéről, aki már az első évünk óta (!!) felhasználónk. Magyar Béla nem volt rest utánanézni, az első számláját 2005. 12. 02-án állította ki. Abban az időben még jócskán (egész 2013-ig) grafikai tervezéssel foglalkozott, ma egyszemélyes vállalkozás, van egy kis galériája, és a saját szabadkézi rajzaiból készült nyomatokat értékesíti.

Kérdésünkre elmesélte, miért kezdte a Számlázz.hu-t használni: “A rugalmassága miatt, hogy bármilyen gépről, bárhonnan elérhetem. Volt is rá példa, hogy az ügyfélnél derült ki, hogy módosítani kell a számlát, odaültem az ő gépéhez, és ott helyben megírtam a módosított számlát.
Arra már nem emlékszik, hogy milyen is volt a régi-régi verzió, hiszen számos fejlesztés történt azóta. Azon viszont hosszan töpreng, hogy melyik szolgáltatást emelné ki “kedvencként”, de végül beugrik: “a postázás lehetősége nagyon jól jött, rendszeresen használom is”. Arra szintén nehezen talál választ, hogy “Miért pont a Számlázz.hu”, hiszen “nem nagyon használtam más online számlázót, nem tudok más érveket, mint a rugalmasság, elérhetőség bárhonnan bármikor.

Velünk halad innovációban is! “Mostanában nyitottam egy újabb számlázási fiókot mint egyéni vállalkozó, ebből az alkalomból végre alaposabban megnéztem a csomagok tartalmát, meg is rendeltem egy #profi csomagot, mert érdekes dolgokat olvastam, webshopba integrálhatóság, kártyás fizetés stb. Ezeket még csak most fogom kipróbálni, de nagyon hasznosak lennének nekem, mivel a neten is értékesítek.” Sok sikert kívánunk építész-grafikus ős-felhasználónknak az e-kereskedelem világában! 🙂

Szeretnél te is a következő 13 évre egy megbízható, NAV-álló, rugalmas, innovatív, vállalkozásod fejlődését lekövető, gyors és egyszerű számlázási megoldást? Tudunk 1 ilyet! 🙂