Kíváncsiak voltunk, hogy mit gondoltok a direkt számlázás funkcióról, ami az első nagy lépés volt a Számlázz.hu-ban kialakított számlaverzum felé. Ezért #profi felhasználóinknál virtuálisan bekopogtattunk, hogy megkérdezzük, mit gondolnak róla, a szívükhöz nőtt-e, kihasználják-e a benne rejlő lehetőségeket. Képzeljétek, a válaszadók 80 százaléka imádja!

Na de mi az a direkt számlázás?

A direkt számlázás a bejövő számlák kezelése a Számlázz.hu rendszerén belül, vagyis az a funkció, ami hozzájárul a számlaverzum kialakulásához. Bizony, ha Te is a #profi szolgáltatáscsomagot használod, akkor csak egy kattintásra vagy attól, hogy meglásd, ki, mikor, milyen számlát állított ki részedre. A funkció akkor működik, ha az üzleti partnered is Számlázz.hu-felhasználó, amire viszont, valljuk be, igen nagy az esély, mivel már lassan 100 000-en használjátok a megoldásainkat! 🙂

A direkt számlázással kapcsolatos körkérdésre érkezett hasznos javaslatok mellett azt is láthattuk, hogy sokatok munkáját megkönnyíti és boldogan használjátok nap mint nap.

Egyszerű, mint az egyszeregy

„Egyszerűbb vele a nyilvántartás” – sokak szerint a Számlázz.hu legnagyobb előnye, hogy egyszerű a használata. Nem véletlen, ez kulcsfontosságú szempont, amikor valami újat hozunk nektek! 🙂 Célunk, hogy felhasználóként és vállalkozóként is segítsük a munkádat, vagyis egy olyan szuper eszközt adjunk a kezed alá, ami mindenféle adminisztrációtól megment téged, vagy legalább hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen túl mélyre ásnod a számlákat rejtő dobozokban. Vagyis hát olyan már nem is létezik, ugye?!

Egyik felhasználónk ezt emelte ki: „A bejövő számlák nyilvántartását egyszerűsíti, ha a direkt számlázás nyilvántartásából emelhetjük át a számlákat a rendszerünkbe.” Másik fő célunk, hogy időt spóroljunk nektek, mert az idő pénz: a direkt számlázás segítségével nem kell megvárni, hogy a papír alapú számlát elküldje a partnered.

„Azonnal megkapom a számlámat. Ha e-számla, akkor már mehet is a könyvelőnek” – mondta egy másik ügyfelünk.

„Könnyen, gyorsan kezelhető. A papíralapú számla még ide sem ért a postán, már látjuk. Hamar megszerettük!”

Tényleg vásároltál? Vagy valaki más volt?

Sokakban még mindig felmerül a kérdés, mennyire biztonságos a felhő, hiszen mostanában annyi mindent hallani… Ezt már korábban bővebben kifejtettük, hogy nem kell tartanotok a felhőmumustól, mert nem létezik. Ráadásul arra is tudunk példát mondani, amikor a Számlázz.hu segítségével egy vállalkozás vezetője rájött arra, hogy a nevükre érkezett egy számla, amihez bizony egyáltalán nem volt közük…

„A rendszerben találtunk olyan számlát, amit ugyan a cégünkre számláztak ki, de nem mi vásároltuk. Azzal, hogy a direkt számlázást használjuk, vagyis látjuk a beérkező számláinkat, az ilyen félreértések kiderülnek.”

És akkor oké, hogy megkapod, látod, de mi van a visszakereshetőséggel? A Számlázz.hu-val nemcsak a kimenő, de a bejövő számláidat is archiválhatod! És képzeld, ha papír alapon fogadsz be számlát, és a számla bekerül egy Számlázz.hu-s archívumba, akkor a számla papír példányát akár meg is semmisítheted (nem kell papír alapon őrizned). Hihetetlen, mi?

„Jó néhány partnerünk is a Számlázz.hu-t használja. Többször előfordult, hogy a nyilvántartásunkban nem szerepelt valami, így néhány pillanat alatt meg tudtuk nézni, hogy vajon ők nem állítottak ki számlát, vagy mi nem mentettük el. Ilyen esetben nekünk nagyon praktikus.”

„Nem kell…”

Mit nem kell? A direkt számlázással kapcsolatos visszajelzésekben azt tapasztaltuk, hogy a legtöbbször előforduló kifejezés az volt, hogy „nem kell”

  • Nem kell keresgetni ezeket a számlákat, ha kell csak belépek és minden egy helyen megtalálható.
  • Nem kell postán várni a számlát, hanem elektronikusan megvan.
  • Nem kell attól félni, hogy elvesznek a számlák. Így legalább azok a számlák nem keverednek el, amiket a partnereink a Számlázz.hu-n keresztül állítottak ki nekünk.
  • Nem kell a könyvelőhöz szaladgálni a bejövő számlákkal
  • Nem kell a könyvelőnek leadott anyagban keresni! Bármikor elő tudom venni a bejövő számláimat is.

Ha kicsit elkezdtél irigykedni ezekre a felhasználókra, akkor ne csüggedj, neked is van lehetőséged arra, hogy átéld ezeket az élményeket… 🙂 Nézd meg, mi mindent tartogatunk még a #profiknak, ha pedig még nem vagy Számlázz.hu-felhasználó, akkor regisztrálj egyszerűen és gyorsan itt!