119 470 regisztrált ügyfél
51 087 750 kiállított számla

Szabadfogású Számítógép Verseny: a díjátadó

Tudtad, hogy a 19 év alatti fiatalok számára szervezett Szabadfogású Számítógép Verseny egyik támogatója idén megint a Számlázz.hu volt? A díjátadó ünnepségen az egyik díjazott testvérpárnak személyesen adhattuk át a nyereményüket. Ők egy játékprogramot készítettek, amiről egy rövid videót megnézhetsz itt:

Mit mondasz? Hogy nem egy xbox? Ebben igazad van, de… Nézzük csak a részleteket!

A játékprogramot Molnár Csaba és Molnár Boglárka készítette. 23 évesek, ha összeadjuk az életkorukat, mert Csabi 12 éves, Bogi pedig 11. A játékprogramot teljes egészében önállóan ketten készítették. A grafika (rajz) és a zene (furulya) Bogi munkája, a programozást pedig Csabi végezte (Java).

Most nem jövök azzal az alapvető párhuzammal, hogy nemcsak ez a játékprogram, de a Számlázz.hu teljes egésze is Java nyelven íródott (és íródik folyamatosan). Sokkal inkább szeretném felhívni a figyelmet három rendkívül fontos “apróságra”.

IT innováció

Neked és nekem nyilván nem innováció egy animálatlan labirintusos-szaladgálós játék, de egy 11 és 12 éves gyerek számára igenis itt kezdődik az IT és itt kezdődik az innováció. Kicsit olyan ez, mint egy magzat fejlődése az anyukája hasában: a pici embrió “visszajátssza” a teljes kétmillió éves evolúciós folyamatot, míg végül megszületik valami ilyesmi:

Ne legyél (csak) kocka

Szuper dolog az IT, a programozás, a fejlesztés és a dev-ops, de – szerintünk – ugyanilyen fontosak a versek, a zene, a tánc, a színház és a természetjárás is. “Átmegy” hozzád valami a Számlázz.hu használata közben abból, hogy a céges közösségünk több mint harmada mániákus bringás? Hogy van közöttünk harcművész, úszóbajnok-apuka, mentőkutyás terepező és triatlonista? Bizony, a sokszínűség nemcsak erény, de a siker elengedhetetlen kelléke is…
Mindezeket pedig nyilván Bogi is tudja, aki a játék grafikájáért és zenei effektusaiért felelős.

Csapatmunka

Tudod hány fekvőtámaszt tud megcsinálni Chuck Norris? Az ÖSSZESET. Nagy kár azonban, hogy a magányos farkasok ideje rég lejárt. A siker elsődleges kulcsa a csapatmunkában rejlik. Egészen pontosan abban, milyen módon, milyen hatékonyan, és mennyire “élvezetesen” tudnak együttműködni emberek. Mi legalábbis – többek között – ezt tanultuk meg a Számlázz.hu létrehozása közben.

Ha van kedved, küldj te is gratuláló emailt Csabinak és Boginak a szervezőkön keresztül ide: verseny kukac c3.hu!

Szeretnél te is részt venni a tágabb, közös csapatmunkában? Csatlakozz a  Számlázz.hu közösségéhez!

Regisztrálok

Hozzászólások

hozzászólás

Írta: |2018-12-13T16:29:29+00:002018.12.03.|Velünk történt|0 hozzászólás

A szerzőről:

Újságíró is volt, PR-menedzser, szövegíró, szabadúszó tanácsadó, és kertész is. Igaz, utóbbi “hivatalosan” csak egy napig. Saját bevallása szerint a tartalomkészítés erre hasonlít leginkább, mert gondolat-magokat szór el, aztán figyeli, ahogy a fejekben szárba szökkennek a változások… A Számlázz.hu-nál tanúja volt a 15 000 regisztrált felhasználó kétszereződésének, háromszorozódásának, és a cégméret sokszorozódásának is. “Naponta ledöbbenek azon, hogy mennyire profi emberekkel dolgozom együtt. Szerencsére sokat találkozom a felhasználóinkkal, mert a videóinkban például állandóan őket faggatjuk, szóval ez rájuk is vonatkozik! :)”