Vannak vállalkozások, amelyek kézi számlázással kezdik tevékenységüket és csak később váltanak online számlázásra, de vannak olyanok is, akik már startup koruktól fogva kihasználják a digitalizáció előnyeit. Kecskés Valentin is az utóbbi típus: vállalkozóként két webáruházához is használja a Számlázz.hu-t. A Sportkaja.hu és a Valentine’s mogyoróvaj tulajdonosa szerint online számlázónk a kezdetektől fogva hozzájárult a cégek hatékonyságához. Valentin havi minimum 50-100 számlát állít ki ügyfelei részére rendszerünkkel, de a számok egy közelmúltbeli tévészereplés hatására még jobban megugrottak. 

Mivel foglalkoznak pontosan a Számlázz.hu-t használó vállalkozásaid?

Hivatalosan 20 éves korom óta vagyok vállalkozó, de már előtte is “üzletelgettem”. Gyerekkorom óta vállalkozó akartam lenni. Azt akkor még nem tudtam, hogy pontosan mivel szeretnék foglalkozni, de a magam útját szerettem volna járni. A Sportkaja.hu 2014-ben indult, a Valentine’s mogyoróvaj pedig 2017-ben, mindkettő az egészséges életmóddal, az egészséges élelmiszerekkel foglalkozik. Mindkét vállalkozásom a Számlázz.hu-val számláz.

Mi volt az oka annak, hogy nem a papíralapú számlatömböt választottad, hanem az online számlázást? Miért a Számlázz.hu-ra esett a választásod?

Gyorsabb, egyszerűbb az online számlázás. Nem szeretek papírt használni, így a környezetet is tudom védeni. Nem keveredik el a számla. Bármikor bármeddig visszakereshető. Benne vannak a termékek, nem kell írogatni és keresgélni. Ha például már valaki rendelt tőlünk korábban, egyszerűbb a számla kiállítása is. Ha szükség van rá, akár mobiltelefonról is számlázhatok, ez is az online számlázás mellett szólt. 

Miért a Számlázz.hu? Nem csak egy gépről dolgozom, így eleve felejtős volt bármilyen telepítős számlázóprogram. Megnéztem néhány online számlázó programot, és ez a szoftver volt a legszimpatikusabb arra, amire használni akartam. 

Melyik szolgáltatáscsomagunkat választottad a vállalkozásaid indulásakor, és miért? Van olyan funkció, amelyet a továbbiakban szívesen látnál Számlázz.hu felhasználóként?

A webáruházaimmal kezdettől fogva az e-számla kiállítása volt praktikus, így néhány havi Számlázz.hu használat után 2014 novemberében a #profi csomagot választottam, mert az adja a legjobb árat az e-számla kibocsátására. Ezzel tudom talán a legjobban meggyorsítani, hatékonyabbá és biztonságosabbá tenni a pénzügyeimet. 

További lehetőségként a Barion fizetési rendszerrel való összekapcsolásnak örülnék még, hogy a webáruházaim még több lehetőséget kínálhassanak.

Mekkora mennyiségű számlát állítasz ki webáruházaiddal az ügyfeleid részére? 

Havi 50-100 számla a szokásos mennyiség, hetente 3-4 nap számlázok az összegek beérkezését követően. Nemrég láttam, hogy szállítólevelet is írhatnék a rendszerrel, de ezt a funkciót még nem volt időm kipróbálni. A NAV-számlajelentés július elsejei szigorításával is tisztában vagyok, rövidesen azzal is foglalkozni fogok. 

A könyvelőd is hozzáfér a Számlázz.hu fiókodhoz? 

Igen, a könyvelőmnek is a kezdetek óta van hozzáférése a fiókomhoz. Azt mondja, őt is segíti a munkában, mert nem kell mindig engem keresnie, hogy megtaláljon egy kérdéses számlát. Nagyon hasznos, hogy rögtön rálát mindenre és nem kell személyesen találkoznunk ezek miatt a dolgok miatt, ezzel elég sok órát megspórolunk

Számlázz.hu-t használó startup a Cápák között!

Nem titok (sőt :-)) hogy a Valentine’s mogyoróvaj vállalkozásoddal szerepeltél a Cápák között című üzleti showműsorban. Mi volt a célod és milyen volt a szereplés? 

A tavalyi első szériát látva gondoltam: milyen jó lenne részt venni benne. Befektetésszerzés lett volna a célom saját üzemre, gépekre, termékfejlesztésre, de úgy voltam vele, ha nem jön össze, akkor sem veszítek semmit, mert akkor tapasztalatnak jó lesz – és ez így is lett. A forgatást megelőző este már kb. aludni sem tudtam. Nemigen szerepeltem még kamerák előtt, pláne nem ilyen jelentős dolog miatt, szóval eléggé be voltam sz**va. 🙂 Kaptam egyébként segítséget a pitch-hez és a pénzügyi tervezéshez, az első 3 perc után pedig már minden csak úgy jött magától.

Volt olyan Cápa, akivel különösképp szerettél volna együttműködni, támogatást vagy későbbi tanácsadást kapni?

Nem volt konkrét tervem, hogy “márpedig nekem ő kell”. Korábban nem is kerestem aktívan befektetőt. Támogatás, tanácsadás bármelyiküktől jól jött volna, mert sajnos nincs az ismeretségi körömben nagyobb vállalkozó, aki ellátna hasznos tanácsokkal. Talán Levente tudta volna a legtöbb segítséget adni a brandépítéssel, fejlesztésekkel kapcsolatban. 

Mindegyik Cápa szimpatikus volt a maga módján. Szabina például azért, mert ő is az egészség businessben utazik. Levente az élelmiszer-ágazat és úgy általában az életpályája miatt szimpatikus. András szintén az élelmiszeripari tevékenysége miatt, illetve azért, mert keményen megmondja a tutit. Petya pedig emberileg fogott meg, és az is, ahogy “anno” ő indult. Gyula, mint kiderült, mogyoróérzékeny, így sajnos nem tudta megkóstolni a termékeket, amit nagyon sajnálok, mert az ő véleményére is kíváncsi lettem volna.

Bár befektetést végül nem kaptam tőlük, a részvételem így is értékes és hasznos volt számomra. 

Vállalkozóként mi az, amit vártál a szerepléstől és mi az, amit kaptál tőle? 

Nem nagyon szeretek szerepelni, nem is ez volt a célom, hanem a befektetőszerzés, és ennek most ez volt a módja. Elég komoly és kemény tapasztalatként és élményként írom be magamnak ezt a szereplést. 

Ami izgalmas: már az adás alatt elkezdtek ömleni a megrendelések. 2 nap alatt kb. 2 havi rendelési mennyiség érkezett be a webshopba

Eddig érkezett 3 befektetői megkeresés is, akikkel hamarosan leülök beszélni. Plusz még jó néhány viszonteladói megkeresés is érkezett. Szóval összegezve: nekem így is megérte az egész. 🙂

A Cápák között stratégiai támogatójaként (is) nagyon örülünk, hogy Valentin a kezdetektől fogva a Számlázz.hu-t használja, és vállalkozásai eddigi sikereihez online számlázónk is hozzájárult! 😉

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?