Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.10.28. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Sokáig hagytunk benneteket találgatni, hogy ki lehet az a Joli néni valójában, aki videóinkban úgy használja az online számlázót, mint más nagymama a kötőtűt. Ha követted Facebook oldalunkat, akkor már minden bizonnyal tudod, hogy Joli néni maszkja alatt Kiss Ádám humorista rejtőzött! A szerep nem volt teljesen új számára, bár bőven tartogatott kihívásokat – családja pedig örült, hogy végre “hivatásszerűen” is kiélheti magát, és nem csak őket boldogítja rögtönzött otthoni öreg néniként előadott stand upjaival…

De miért volt annyira testhezálló a Joli néni szerep, és miért jelentettek türelempróbát az előkészületek? A kulisszatitkokról és a forgatás hullámvölgyeiről mesélt nekünk Ádám.

Mit szóltál a kreatív koncepcióhoz, amikor először megkerestek Joli néni karakterével? Mi volt benne a kihívás? Miért mondtál igent?

Az első perctől imádtam. Nemcsak azért, mert már évek óta van egy hasonló karakterem a közösségi médiában „Menzás Marika” néven, hanem azért is, mert civilben otthon rengetegszer vagyok öregasszony karakterben. Ezzel boldogítva a családomat. „Menzás Marika” sem véletlenül lett.

Aztán megtudtam, hogy még két karaktert kell eljátszani, és azonnal igent mondtam. Plusz nagyon izgalmas projektnek ígérkezett.

A forgatáson sok mindent hozzátettél magadtól Joli néni karakteréhez. Több olyan kisvideó is született, ami nem volt előre tervezett. Élt a fejedben egy régi emlék, amiből táplálkoztál, valaki, akiről megformáltad Joli nénit? Honnan gyűjtötted az inspirációt Jolika megformálásához?

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nőttem fel egy kisvárosban, rengeteg időt töltöttem falun gyerekként a nagyszüleimnél, ami jó terepnek bizonyult hasonló karakterek megfigyelésére vagy elsajátítására. De az utcán is szívesen kapok el nyugdíjas szlengeket, dumákat, észrevételeket.

A környezeted, a családod mit szólt, hogy egy piacos nénivé változtatnak?

A családom? Ááá, már meg sem lepődtek. Összességében azt szólták, hogy: na végre… Tetszett nekik a végeredmény is.

Humorista társaid hogyan reagáltak a karakterre és hogy reklámarca lettél a Számlázz.hu-nak?

Évek óta készítek már reklámokat, de ez a projekt mégis egy nagyjátékfilm forgatásához hasonlított nekem a legjobban.

Óriási élmény volt, nagyon profi volt a több mint 40 fős stáb. Úgy néztek ki, mint egy hangyaboly, hatalmas volt a nyüzsgés, de mindenki tudta, mi a dolga. Még napernyőtartó emberem is volt a 36 fokos melegben. Tiszta Hollywood! Aranyoskáim…

Joli néni werk fotó

Egy hónap alatt két új szerepben is helyt kellett állnod: Joli néniként és kispapaként. Milyen érzés az utóbbi?

Csodálatos érzés, olyan, mint apának lenni, csak kétszer. Ugye kisbabánk már volt, de úgy még nem, hogy közben van egy 4 éves nagylányunk. Sikerrel vesszük az akadályokat, egyelőre úgy tűnik.

Hogy érezted magad a forgatás alatt? Miben volt ez más, mint a korábbi munkáid?

Nyilván öltöztem már be forgatásokon ennek-annak, de maszkmesterek még órákon át sosem dolgoztak rajtam ennyit. Új feladatként fogtam fel és többször élveztem, mint nem. Valóban voltak benne nagyon kellemetlen részek, de az olyan, mint a szülés: már csak a szépre emlékszem.

A forgatás jelentős része a sminkszobában telt. Hogyan viselted, hogy órákon keresztül ülsz a sminkszékben? Volt részed már hasonló, nagyszabású maszkkészítésben? Mit szóltál a végeredményhez?

Én jólnevelten végigültem mindent, még a smink szakosztály is megdicsért, hogy milyen jól bírtam. Azt mondták, hogy Tom Hanks jobban ficánkolt. De azért, amikor nyolc kéz matat az arcodon, értsd: vág, ragaszt, színez, fúj, akkor a negyedik órában már megkérdezed, mikor lesz vége.

Melyik a legemlékezetesebb pillanatod a forgatásról?

A Joli nénis forgatási napon az öltözőm egy általános iskola tornatermében volt. Amikor véget ért az egész napos forgatás, nem bírtam ki, hogy Joli néni szettben sminkben és ruhában ne zsákoljak egyet a tornateremben!

De, amikor jött a 3 emelet magas kombájn, az is nagyon emlékezetes maradt.

 

Nézd meg Joli néni oldalát, ahol további kulisszatitkokat árulunk el, és az összes videót is megtalálod egy helyen!