Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.03.31. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A Nézőpont Intézet cikke szerint valóban ilyen irányú javaslat került a kormányzat elé.

„Javasolják továbbá, hogy a vállalkozások kapjanak ingyenes állami számlázó programot, amelyek a NAV szerverein futhatnának, megkönnyítve a cégek bejelentési és az adóhatóság ellenőrzési tevékenységét.”

Bár a gazdaság fehérítéséről szóló cikk „állami számlázóra” vonatkozó híre ilyen nyúlfarknyi, azért megér egy eszmefuttatást.

Miért fejleszt az állam számlázószoftvert?

2017 nyarától az online pénztárgépekhez hasonlóan a számlázószoftvereket is „be kell kötni a NAV-hoz”. Bekötés alatt azt értjük, hogy a 100 000 Ft-nál nagyobb áfatartalmú számlák adatait online (tehát azonnal) be kell majd küldeni a NAV felé. Még egyszer: a jogszabály hatálybelépésének ideje 2017. július 1.

Ez azt jelenti, hogy 2017 júliusától minden számlázóprogramnak be kell küldenie a számlák adatait a NAV felé?

Csak azokat a számlákat, ahol az áfatartalom meghaladja (vagy eléri) a 100 000 Ft-ot.

Ez vonatkozik a böngészőből használható számlázószoftverekre és a saját számítógépre telepítettekre is?

Igen, nincs különbség.

Ha az összes számlázószoftver képes lesz arra, hogy a jogszabályoknak megfelelően be tudja küldeni a szükséges számlák adatait a NAV felé, miért kell erre plusz egy állami számlázót fejleszteni?

Vélhetően a piacon megvásárolható számlázók egy részénél a fejlesztési kényszer miatt áremelkedés lesz. Ezt próbálja az állam ellensúlyozni egy ingyenes számlázóval.

A Számlázz.hu-nál lesz áremelkedés 2017-ben?

 
Biztosan NEM. Továbbra is megmarad az ingyenes csomag, és a rendkívül kedvező árú fizetős díjcsomagjaink ára sem emelkedik. Ne felejtsd el: a legmagasab tudású E-számla díjcsomagunk havidíja is csak 1 075 Ft+áfa/hó (éves előfizetés esetén).
A Számlázz.hu-nál biztosan nem lesz áremelkedés.

Mi az, amit az állami számlázó biztosan NEM fog tudni?

A Számlázz.hu fő erőssége – szerintünk – nem egyszerűen a számlakibocsátás, hanem az a rengeteg járulékos szolgáltatás, amivel megkönnyítjük a vállalkozások életét. Ezeket a kényelmi funkciókat egy állami számlázóban biztosan nem találod majd meg. A Számlázz.hu-val viszont olyan remek dolgokhoz juthatsz hozzá, mint például:
Ezek a szolgáltatások egy állami számlázó felületén biztosan nem lesznek elérhetők.

Egy dologban azonban mindig biztos lehetsz: a Számlázz.hu eddig is és a jövőben is MINDIG megfelel a hatályos jogszabályoknak.

És neked van már számlakibocsátó fiókod? Még nincs? Legyen!

Tudtad, hogy nálunk az e-számla mindössze 6 Ft/db?
Tudtad, hogy a regisztráció ingyenes?
Tudtad, hogy most azonnal te is e-számlázhatsz?

KIPRÓBÁLOM MOST