Kevés olyan dinamikusan növekvő mozgalmat látunk magunk körül, mint az online számlázásra való 2018-as rohamos áttérést. Ezzel nagyon szoros emberfogásban pedig a Számlázz.hu mint vállalkozás fejlődése is robbantott idén. Fogadjátok szeretettel immár hagyományosnak számító évzáró posztunkat!

Ha követitek a történetünket, jól látjátok, hogy a “sima” növekedési ütem idén a Számlázz.hu-nál kapott néhány extra hullámot. Tavaly októberben érkezett az ötvenezredik felhasználónk, és idén majdnem napra pontosan egy évvel később a százezredik. Irgalmatlan büszkék vagyunk arra, hogy ilyen tempóban, tömegesen érkeztetek el az innovatív vállalkozói adminisztráció fellegvárába (hogy kivételesen ilyen szerényen beszéljünk magunkról:)!

Köszönet illeti ehelyt (természetesen az alapítói ötlet, a nagyszerű stratégia, és minden munkatársunk nagyon profi lendülete mellett) magát az adóhatóságot is. A NAV online számlázás nyári bevezetése ugyanis önmagában jelentett olyan felhasználószám-növekedést, mint ami a Számlázz.hu első 10 évében összesen megtörtént. A NAV-ra itt nem mint olyan hatóságra utalunk, mellyel nektek is, nekünk is elemi érdekünk maradéktalanul együttműködni, hanem mint a digitalizáció szószólójára – mellyé az utóbbi években akarva akaratlanul vált (az európai szabályozásokkal párhuzamot mutatva).

De idén nemcsak a felhasználóink száma, hanem a szolgáltatásunk összetétele is jelentősen változott. Kevéssel a Számlázz.hu 3.0 bevezetése után máris jól látszott, hogy nagyon vevők vagytok a #profi digitális pénzügyi asszisztencia igénybe vételére. Örülünk, hogy immár nem “csak” gyors és egyszerű számlázási megoldást, hanem egyre teljesedő körű digitális ökoszisztémát tudunk rendelkezésetekre bocsátani.

Mivel a legújabb “családtag” (az autokassza becenevű banki integráció, webshopokkal, online fizetési szolgáltatókkal, könyvelői rendszerekkel, a NAV-val, vagy akár magával a postával való összekapcsolás után) még nem teljesen publikus, ezért név nélkül szivárogtatunk… De azt elárulhatjuk máris, hogy a katás vállalkozók januártól nagyon örülni fognak, hogy rájuk is gondoltunk adminisztráció-csökkentő megoldásainkkal!

Mindezt a fejlesztési és ügyfélszolgálati fejlődést természetesen a csapatlétszám is némileg követi. Hat új kollégával bővült a csapat, négy év leforgása alatt hatszoroztuk (!!) a létszámunkat. Itt is belefér egy kis pletyka: a skandináv Visma csoport tagjai, melynek idén októberétől mi is tagja vagyunk, kerek szemekkel csodálkoztak rá év végi személyes beszámolónkban az arányra. A Számlázz.hu 100 ezer ügyfelét huszonpár fős csapattal találja meg és szolgálja ki. Komoly büszkeség ez minden Számlázz.hu csapattag számára!

Jöhetnek a számadatok is? Naná! 🙂

  • Idén összesen 55 ezer új felhasználó csatlakozott hozzánk, és az így 110 ezerre növekvő számú felhasználó 17 milliószor nyomta meg az “Elkészítem a számlát” gombot. (Igaz, volt, hogy a gép nyomta meg helyette (ld. még: Számla Agent), de lényeg a szándék, nem-e?:)
  • Ha a számlázást egy pillanatra félretennétek, és felsorakoznátok egymás mellé kinyújtott kézzel, Budapestről akár Keszthelyig végig tudnátok adogatni a soron egy 1TB-os diszket. Ezzel a módszerrel olyan sebességgel juttatnátok el az adatokat a Balcsi végéig, mint ha kb. 30 Mbps sebességgel töltené le valaki ezeket az adatokat Keszthelyen. Ez a nem mindegy!
  • Tavaszi és őszi Számlázz.hu Műhelyünkön összesen 125-en vettetek részt (és még sokkal többen néztétek meg az ott készült videókat), ami azért fontos, mert látszik: tényleg kíváncsiak vagyunk egymásra!
  • Ha a Számlázz.hu rendszerében kiállított összes számlát két példányban kinyomtatnánk (NEHOGY!!, szükség sincs rá, és a fákat is védjük:), akkor kb. 20 kamionba férne el a sok papír. Az egész pakknak így együtt az összes tömege nagyobb lenne, mint egy teljesen feltankolt Boeing 747-es Jumbo Jet maximális felszálló tömege.
  • (Ezzel a bejegyzéssel együtt) hét munkatársunkkal összesen 87 blogposztot írtunk idén, és 40x jelentünk meg a sajtóban. Mindeközben +240 Facebook-posztunk, és épp 60 YouTube-videónk született. (Apropó, ne felejts el feliratkozni sem, 2019-re már kétezren legyünk!:)
  • Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban… Munkatársaink közös és megfeszített igyekezetének hála az év során összesen közel 200 kg banánt ettünk meg az irodában. Namost, ha ennek az energiaértékét egy az egyben átváltanánk elektromos energiává, akkor 86 napig tudnánk világítani vele az irodában.

Tanulság? Az nem volt…. 🙂

De azért egy fontos zárszó jut a végére: azt kívánjuk nektek (a Boldog Karácsony, és persze a Sikeres Újév mellé), hogy tartsátok meg jó szokásotokat, ami a Számlázz.hu-hoz is elvezérelt benneteket. Legyen olyan intelligens a vállalkozásotok adminisztrációja (és minden egyéb része terméktől stratégiáig), mint amilyen egy folyamatosan fejlődő digitális pénzügyi asszisztens csak lehet. És persze álljon körülöttetek olyan szuper csapat mint amilyen a Számlázz.hu eredeti terméke köré idénre felépült. Boldog, és mindig OKOSAN megújuló vállalkozást kívánunk nektek!

Most kapcsolódnál hozzánk? Sose késő! 🙂