Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2021.07.01. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

(Főleg egy medvéhez képest) elég jól „specifikált” kérést kaptunk a számlaértesítő funkcióra vonatkozóan, méghozzá Twitteren! 🙂 Egy felhasználónk olyan fejlesztési ötlettel keresett meg minket ezen a csatornán, amire nem tudtunk – meg hát nem is akartunk volna – nemet mondani. Logikus, egyszerűen megoldható, és számos más felhasználót is érintő igényről lévén szó, közvetlenül az autokata publikálása után gyorsan neki is estünk. Íme a kérés maga:

a kimeno szamlaertesito levelekbe bele lehet valahogy foglalni a szamla sorszamat automatikusan lecserelosre (mint a [vevoneve])? Beraknam a levelbe a kozlemenyt is, de jelenleg nagyon szerencsetlen az a szoveges feladat ott, amit kenytelen vagyok e helyett hasznalni.

Rövid válaszunk egy pontosítási kérés volt:

„Logikus, hogy a [vevőneve] pattern mellett legyen [számlaszám] pattern is (ami díjbekérő esetén ugye a díjbekérő száma). Így gondolod?”

„Aha, jó lenne!” jött a lényegretörő válasz, úgyhogy szerét is ejtettük a kiegészítésnek. Mostantól tehát neked is lehetőséged van arra, hogy a számlaértesítőidet személyre szabd, mi pedig:

  1. örülünk, hogy ezzel az „aprósággal” még egyszerűbb, kényelmesebb, és felhasználóbarátabb lett a szolgáltatás,
  2. köszönjük az okos, jól átgondolt felhasználói javaslatot,
  3. és még több sikeres együttműködést kívánunk nektek üzleti partnereitek sorával, hogy minél inkább hasznotokra legyen az új feature! 🙂

A beállítás lépései:

  1. Lépj be a számlázási fiókodba, és menj a beállításokba: Beállítások / Fiók beállítások / Számlaértesítő e-mail szövegek menübe
  2. Ha mostantól a számlaszámot is szeretnéd megjeleníteni a számlaértesítő levelekben, melyeket a rendszerből küldesz, a levél szövegében vagy tárgyában helyezd el ezt: [számlaszám]! (Épp úgy, ahogy a [vevőneve] a megszólításban alapbeállításunk szerint szerepel!)
  3. Innentől a számlaértesítő sablonszövegeidben (vagy tárgyában) mindig szerepelni fog a számlaszám – értelemszerűen minden vevő a releváns számlaszámot fogja látni az értesítőben.

FRISSÍTÉS: 2019. szeptemberétől bővítettük az egyedi paraméterek sorát, és a vevő nevén, a számla/díjbekérő sorszámán és a vevői fiók linkjén kívül most már megadhatod a számla keltét, a fizetési határidőt, a bizonylat bruttó összegét, valamint a fizetési módot is. Bővebb információt a tudástárunkban találsz.

Tanulság: meggyőződésünk, hogy a Számlázz.hu (egyik) szuperereje épp az együttműködésekben, az értelmes párbeszédben rejlik. Hallgatunk rátok – persze a használati statisztika is a ti „szavatok” felénk –, ti pedig nem fukarkodtok a visszajelzésekkel. Ha pedig mi is tudunk benneteket okosan hallgatni, amiért mindent megteszünk a termék, a stratégia, a működés, és tulajdonképpen minden tevékenységünk szintjén, akkor maradhat a Számlázz.hu továbbra is a piac egyik kedvenc megoldásszállítója. Köszönjük, hogy velünk vagytok ebben a küldetésben!

FRISSÍTÉS: 2021 júliusától a számla megjegyzésben a következő egyedi paramétereket tudod beállítani: rendelésszám, bankszámlaszám és számlaszám. Részletes információt a tudástárunkban találsz.