Sok kellemes élmény, és bizony sok kellemetlen vállalkozói feladat is kapcsolódik a óév-újév váltáshoz. A Számlázz.hu-ban például a #free szolgáltatási csomag használóinak évet kell zárniuk! Ezzel kapcsolatban rögtön segítségedre is sietünk, hogy könnyedebben vehesd ezt a döccenőt. Alább minden lehetséges kérdésedre a válasz!

FIGYELEM: ha te az ingyenes szolgáltatási csomagunkat használod,
az alábbi információk nagyon fontosak számodra!

  • 1. Mit jelent az évzárás?

Az ingyenes (#free) szolgáltatáscsomagot használó vállalkozásként január első napjaiban le kell zárnod a tavalyi évet. Ennek során a megelőző év számláit archiváljuk Számlázz.hu-s fiókodból, és megkezdődhet az új évre eső (számla kelte szerint idei) számlák kiállítása. Erről itt olvass többet: Mi az az évzárás?

Figyelem! Lezárt év újranyitása nem lehetséges.
Az évzárást csak akkor hajtsd végre, ha a tárgyévre több számlát nem akarsz kiállítani!

  • 2. Eltűntek a korábbi évek számlái… Miért tűntek el, és hogyan tudom visszaállítani őket? 

Ingyenes (#free) szolgáltatáscsomag esetén a korábbi évek számláit kétféleképpen is meg tudod jeleníteni:

a.) Vagy megrendeled valamelyik szolgáltatáscsomagunkat (#start, #digital vagy #profi csomag közül választhatsz), mely esetben az előfizetés nemcsak a korábbi számlák megjelenítését, hanem a kezelését is lehetővé teszi (pl. sztornózás).
b.) A másik opció, hogy “Egyéb / Archív számlák” alatt ideiglenesen, külön díjazás ellenében férhetsz hozzájuk. Ezekről a lehetőségekről itt tájékozódj: Tavalyi számlát kellene nyomtatnom!

  • 3. Ha lezártam az évet, azt követően tudok még 2018-as teljesítési idejű számlát kiállítani?

Az évzárást követően természetesen továbbra is tudsz az előző évi teljesítési dátummal számlát kiállítani, de a számla kelte és fizetési határideje már csak az aktuális tárgyév lehet.

  • 4. Ha kifizettem az archiválás díját, miért nem tudom sztornózni, módosítani a számlát?

Mert az egyszeri számlalekérdezés funkcióval e-mailben egy linket kapsz tőlünk, ahonnan egy csomagban, pdf formátumban töltheted le a választott év számláit. Ha módosítani szeretnél egy előző évi számlát, akkor azt a #start, #digital vagy #profi csomaggal tudod megtenni.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult az évzárás?

Reméljük, hogy sikerült az évzárással járó gondjaidon enyhítenünk! Ha bármilyen további kérdésed lenne, kérjük, hogy bejelentkezés után a Kapcsolatfelvétel oldalon fordulj hozzánk!

Ezúton is boldog, és sikeres új évet kívánunk!

Hozzászólások

hozzászólás