Szeretünk veletek lenni. Biztos mondtuk már, hogy mennyire fontosak vagytok nekünk (igen, mind a húszunknak mind a 130 ezretek:)), mert ez egy ilyen szimbiózis… 🙂 De épp három éve már nemcsak professzionális számlázási (és ahhoz kapcsolódó más digitális) megoldásokat adagolunk a kezetek alá, hanem beszélgetni is meghívunk titeket. Fontosnak tartjuk, hogy a praktikus eszközök mellé vállalkozói okosságot is szintetizáljunk számotokra, erre hoztuk létre a Számlázz.hu Műhely intézményét. 2016 tavasza óta:

  1. e-kereskedőkkel,
  2. gasztro-vállalkozókkal,
  3. fenntarthatósággal profin foglalkozókkal,
  4. művészekkel,
  5. nagy átváltoztatókkal, és
  6. fiatal profikkal

beszélgettünk az első hat alkalommal. Most csütörtökön érkezik a hetedik! Mondhatnánk, hogy mindent láttunk már a három évnyi Műhely során, de egyáltalán nem.

Mert most először fogunk:

  • teljesen frissen, a napokban érettségiző innovátorral találkozni, a 18 éves Kiss Dániel Márk személyében,
  • fiatal vállalkozók élete után a korai munkavállalás világába is betekinteni, Megyeri Mirtill, a Zyntern alapítója segítségével,
  • olyan programozóval beszélgetni, aki tanítja is, és még a tanítását is tanítja, és programoz is: a Logiscool edukációs platformjának vezetője Juhos Ádám,
  • egy általunk is támogatott alapítvánnyal, a C3-mal, egész pontosan az ő <19 Szabadfogású Számítógép versenyükkel közösen szervezni eseményt,
  • és a mutatványhoz generációs tolmácsot kérni: a profi moderátor, Pohly Feri vállalta az iránytartást.

De miért a C3, és mi ez a számítógépes verseny?

Idén harmadik alkalommal ajánljuk fel a Számlázz.hu nyereményét a <19 Szabadfogású Számítógépes versenyen, mert meggyőződésünk, hogy a kamaszoknak csak izgalmas kihívások kellenek a valódi fejlődéshez. Ez a verseny pont ilyen motivációt ad. Kiss Dániel Márk is, aki csütörtökön a vendégünk lesz, elsőre még nem nyerte el a vágyott elismerést, így továbbfejlesztette a pályázatát, és tavaly már az egyik díjazottként zárta a versenyt. Fejlesztését a konkrét iskolájában (ahol egyébként Dani a napokban érettségizik) konkrétan ő és iskolatársai is használják. Amúgy a Számlázz.hu is így készült: az alapítóknak szükségük volt egy számlázóra. Daniéknak meg szükségük volt egy okos alkalmazásra a suliban való eligazodáshoz. Most már van ilyen. 2.0 is van belőle, és Dani is elég vagányul beleállt a meghívásunkba, hogy többet meséljen róla.

A BDG-map  iOS és Android operációs rendszereken elérhető alkalmazás az iskolában való eligazodást segíti, tartalmazza az iskola csengetési rendjét, osztályainak órarendjét, és a 2.0 már értesítéseket is küld.

Juhos Ádám szintén díjnyertes, ugyanezen a versenyen 15 évesen, 2006-ban szerzett elismerést. Ez csak azért igazán érdekes, mert azóta kibontakozott a hivatása, a karrierje is: a Logiscool-ban először oktatóként kezdett egy nyári táborban, oktatási platform fejlesztőként folytatta (rájött, hogy jobb programot tud írni annál, mint amit használt), és mára tulajdonostárs a programozó-suliban.

Harmadik vendégünk, Megyeri Mirtill pedig olyan startupot alapított, ahol gyakornokok és pályakezdők találnak egymásra leendő munkáltatóikkal. Nagyon ért hozzá, hiszen már egyetemen is karrier-programokat szervezett. Ma a cége, a Zyntern kommunikációs vezetője, és reméljük sokat mesél nekünk is az YZ-generáció vágyairól, céljairól, és saját karrier-tanácsadói, startupper tapasztalatairól is.

Ha belenéznél a korábbi Műhelyek hangulatába (és okosságába), nézd meg a Műhely-videókat, itt!

Ha velünk tartasz most csütörtökön, gyorsan regisztrálj, amíg be nem telnek az utolsó helyek! 🙂

Ha pedig az innovatív, profi vállalkozók közösségéhez szeretnénk felhasználóként csatlakozni, akkor is tudod, mi a dolgod.. 🙂