Képzelj el egy szülinapos kamaszt, mondjuk egy szemébe lógó hajú, túl hosszú kezű-lábú nyegle fiút, vagy egy mosolygós, ötletekkel és kíváncsisággal tele, cserfes lányt, aki épp most tölti be 14. életévét. Hősünk most lett kiskorúból fiatalkorú (azaz büntetőjogi felelősséggel bír), már megszerezheti a jogsit motorra, már felnőtt háziorvoshoz jár, szeptembertől gimibe, egyre többet bulizni, akár barátaival nyaralni, és fizikailag is felnőtt alakot ölt…

Hát a Számlázz.hu-nak nem éppen most kezd serkenni a bajsza :), de idén augusztusban betöltötte a tizennegyedik életévét: “2005. július 1-én kezdődött a fejlesztés, augusztus 11-én 12:08-kor bocsátották ki az első számlát. Tehát pontosan 42 napig tartott az első verzió fejlesztése. Ez nem lehet véletlen!” – írtuk anno a 10. szülinapunk kapcsán.

Az első 5 évben 1000 vállalkozás regisztrált a Számlázz.hu rendszerében. A nyolcadik évben, 2013 decemberében érkezett a 10 000. regisztrált, 50 000 fölé 2017 októberében ért a számláló. 100 ezret 2018. októberében ünnepeltünk. 2019 augusztus: 145 ezer.

Mi, együtt, közös erővel mostanra több mint 60 millió (hatvanmillió!) papír alapú és elektronikus számlát állítottunk ki a Számlázz.hu rendszerében.

Ha valaki szeret grafikonokat nézegetni, íme: a csecsemőkort most nem mutogatjuk (annál is inkább, mert a mai számok miatt ezek ki se látszanának a földből), de a 2011 óta kiállított számlák száma, és a felhasználószám alakulása íme szabadon böngészhető:

Mivel is zárhatnánk a szülinapos blogposztot?

Naná, hogy azzal, hogy azt kívánjuk nektek: a saját ügyfeleiteknek a saját iparágatokban legalább ilyen használható cuccokat adjatok, mint amit mi igyekszünk összekalapálni nektek, immár 14 éve folyamatosan – és persze nektek is sok boldog és sikeres ünnep-, és munkanapot kívánunk! 🙂

BÓNUSZ KÉRDÉS okosaknak: szerinted mi az a kis felfele-huppanó pukli az első grafikonon 2018 júliusnál? Kommentben várjuk a megfejtéseket!