Számlázz.hu hírek, számok, érdekességek, 2020-as tervek

Hogyan is kezdtük a 2019-es évet?

2018 októberében 50%-os tulajdonostársként csatlakozott hozzánk a norvég központú Visma Csoport, a skandináv régió vezető szolgáltatója az üzleti szoftverek és e-kereskedelmi informatikai fejlesztések területén. Nagy esemény volt ez a NAV-álló online számlázót fejlesztő Számlázz.hu életében. Energiákkal telve és 110 ezer regisztrált ügyféllel kezdtük meg 2019-et. Nézzük hát, milyen mérföldköveket, eredményeket értünk el az évben.

Hónapról hónapra – egyre több mindent, még többen, még jobban

Még 2018. december végén indult el a katás vállalkozók támogatására életre hívott autokata szolgáltatásunk, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend. 

Márciusban, csupán fél évvel a professzionális elektronikus ügyfélszolgálatunk létrejötte után Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjat kaptunk, ami azért is nagy öröm számunkra, mert az év egyik leghektikusabb időszakában zajlott az embert (és ügyfélszolgálatot) próbáló verseny. Ugyanebben a hónapban 1000 fát ültettünk Fóton az Erdőmentők és a Fóti Somlyó Természetvédelmi Terület munkatársaival közösen. 

Augusztusban egy dolgos nyár lezárásaként kiskorúból fiatalkorúvá váltunk, vagyis a Számlázz.hu betöltötte 14. életévét. 🙂 Eddigre már több mint 60 000 000 számlát állítottak ki ügyfeleink a rendszerünkkel.

Október elején regisztrált felhasználóink száma átlépte a 150 000-et, amely jelentős növekedés és nagy örömhír, hiszen kilenc hónap alatt mintegy 40 000 további vállalkozás, szervezet választott minket. 

Novemberben a Dreamjo.bs nyilvános szavazásán újra Szerethető Munkahely díjat kaptunk. 22 fősre nőtt csapatunk ezúton is tanúsítja, hogy nagyon szeretünk itt dolgozni! 🙂

Decemberben kihirdették az idei Szabadfogású Számítógép Verseny győzteseit, a 19 év alatti tehetségek 2019-ben is zseniális ötleteket dolgoztak ki. A Számlázz.hu évek óta támogatja a versenyt. Ezúttal a „Müzli automata” projekt részesült díjunkban. Talán egyszer irodánkban is működik majd egy ilyen elmés szerkezet? 😉

December végi állapot szerint már több mint 160 000 regisztrált ügyfél választott minket, és több mint 72 500 000 számlát állítottak ki rendszerünk segítségével. Immár 22 fős csapatunk új munkatársakkal és kisbabákkal 🙂 bővült az év során. Havi átlag 8-10 ezer emailt megválaszoló díjnyertes ügyfélszolgálatunk megkérdezése alapján a válaszadók (2000 ügyfél) több mint 90%-a gondolja úgy, hogy elég gyorsan kapott választ, 50% szerint pedig villámgyors választ kapott. Az ügyfélszolgálat által adott válaszokat a véleményezők több mint 90%-a gondolta nagyon érthetőnek és hasznosnak. 

Ezúton is hálánkat fejezzük ki mindenkinek, aki 2019-ben NAV-álló, megbízható online számlázási megoldásunkat választotta.

Mit hozhat a 2020-as év?

Az év első hónapjaiban autokassza szolgáltatásunkat a MagNet Bank ügyfelek mellett további bankok ügyfeleinek is elérhetővé tesszük – ennek időpontja nem csak rajtunk múlik, mi továbbra is mindent megteszünk, mint eddig is. A könyvelői digitalizáció útján is tovább kívánunk lépni, ezzel kapcsolatban is jelentkezünk majd jó hírekkel.

Április 1-től a NAV 2.0 számlabejelentő interfész mindenki számára kötelező lesz, amelyre készen állunk – minden ügyfelünk továbbra is zökkenőmentesen élvezheti majd megbízható, NAV-álló online számlázónk szolgáltatásait. 

Július 1-től az online számlák esetében eltörlik a jelenlegi 100 000 forintos jelentési értékhatárt, vagyis már az összes, belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni, függetlenül az áfa összegétől. 2021. január 1-től pedig a kiállított összes belföldi teljesítési helyű számlát (a magánszemélyek számára kibocsátott számlákat is) jelenteni kell majd. Még fontosabbá válik a vállalkozások számára egy professzionális, NAV-álló, könyvelőprogramokkal integrálható felhőalapú online számlázó használata. 

Akárcsak eddig, a 2020-as év minden napján is törekszünk majd a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásra. Köszönjük több mint 160 000 ezer ügyfelünk bizalmát és a velünk kiállított több mint 72 500 000 számlát.

2020-ban is veletek ugyanitt, még többen, még jobban! 🙂 Boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk! 

A Számlázz.hu csapat