A Számlázz.hu átváltozott, már nem csak egy online számlázó, annál sokkal-sokkal több: egy számlatár, ahol a vállalkozók minden számlája megtalálható. Nem csak a Számlázz.hu-s számlák, hanem az összes, amiről adatot szolgáltatott a NAV felé. És ezt számodra, a könyvelő számára is elérhetővé tesszük! Megérkezett a Számlaverzum! 

És nemcsak elérhetővé tesszük, de az adatokat továbbítjuk is a könyvelőprogramod felé – december 31-ig teljesen ingyenesen, függetlenül attól, hogy az adott ügyfeled Számlázz.hu-val számláz vagy sem. Ez most mindenkinek jár. 

Ha arról szeretnél olvasni, hogy vállalkozóként hogyan változtatja meg a mindennapjaidat a Számlaverzum, kattints ide!

A könyvelők élete nem csak játék és mese 

Neked mi viszi el az értékes munkaidőd könyvelőként? Ügyfeled vevői számláinak begyűjtése? A szállítói számlák összekészítése, majd ezek rögzítése? Esetleg azzal megy el az idő, hogy a banki tranzakciókat nézed, a számlák kifizetettségét ellenőrzöd és rögzíted? Összeszámoltad már, hogy mennyi időt töltesz pötyögéssel, másolgatással, adatrögzítéssel? 

Képzeld el, hogy egy varázsütésre minden adat megjelenik a könyvelőprogramodban! 

És most képzeld el, hogy ehhez még varázslat sem kell. 

Úgy hívják: Számlaverzum

Eddig a Számlázz.hu talán egy számlázóprogramként élt benned, lehet, hogy használtad, de az is lehet, hogy nem. Ez most teljesen mindegy, mert ugyanolyan lelkesedéssel készültünk a könyvelőknek, akik ügyfeleink, és azoknak is, akik még nem azok! 

Most már anélkül is lehet használni a Számlázz.hu-t, hogy valaki számlázna: a NAV adatkapcsolat nemcsak azt teszi lehetővé, hogy egy számla kiállítását követően a bizonylatot automatikusan továbbítsuk a NAV-nak, hanem azt is, hogy amennyiben másik számlázóval, ne adj’ Isten kézi számlatömbbel állít ki valaki egy számlát, és elvégzi a kötelező adatszolgáltatást, akkor ezek mind-mind a Számlázz.hu-nál landoljanak. 

Jól érted: minden számla egy helyen, függetlenül attól, hogy hogyan állították ki. Ez a Számlaverzum

Mi szükséges ehhez? 

Nézzük a folyamatot: 

  • Egy ingyenes regisztráció a Számlázz.hu-n 1 perc alatt. 
  • NAV adatkapcsolat létrehozása a fiókban. 
  • Számlaverzum bekapcsolása a Beállítások / Fiók beállításai / NAV online adatkapcsolat menüpontban: vagyis engedélyezed, hogy az összes számla letöltődjön a NAV-tól 
  • Ha szeretnéd, hogy MINDEN ADAT a könyvelőprogramodba is átmenjen, akkor válaszd ki ezt az opciót is. 

TIPP: Könyvelőként regisztrálj egy Számlázz.hu fiókot ügyfelednek te, kapcsold be neki a Számlaverzum funkciót. Nem kell számláznia a Számlázz.hu-val ahhoz, hogy az adatok átáramoljanak a könyvelőprogramodba! December 31-ig ezt ingyenesen megteheted! 

És mi van a számlaképpel? 

Ha a számlát a Számlázz.hu rendszeréből állították ki (akár vevői, akár szállítói oldalról), akkor az a bizonylat számlaképpel együtt át fog menni a könyvelőprogramba. Ha a NAV-tól érkezett adatokról beszélünk, akkor ehhez alapesetben nem továbbítunk számlaképet, egyszerűen azért, mert a NAV nem ad hozzá számlaképet (merthogy ő sem kap, ugye). Alapesetben.

Mert hamarosan lesz lehetőség arra is, hogy egy, a NAV-tól a Számlázz.hu fiókodba lekért számlához számlaképet tölts fel, és ha ezt megteszed, akkor ez is automatikusan továbbmegy a könyvelőprogram felé. Tetszik? 

De folytatjuk: hallottál már a QUiCK-ről? Ha a QUiCK költségnyilvántartó programot használod, akkor valószínűleg már régen ismered azt a funkciót, hogy ott rögzíted a rendszerben a számlaképeket. Képzeld, ezek a jövőben “átszállnak” majd a Számlázz.hu-ba, és így a könyvelőd programjába is! (És ha a Számlázz.hu-ba töltöd fel először, akkor a számlaképek megjelennek a QUiCK-ben is. Wow!) 

Hogyan tudod a lehető leghatékonyabban kihasználni a funkciót? 

Ez még nem minden: oké, most a bejövő-kimenő számlák pipa, ezek mind a Számlázz.hu fiókban landolnak, de van itt még egy csomó adminisztrációs feladat a banki tranzakciókkal, igaz? 

Tudjuk még fokozni: a Számlázz.hu autokassza szolgáltatása, amely a #profi szolgáltatáscsomagban működik, a MagNet, a K&H és a Budapest Bank ügyfelei számára elérhető, vagyis nekik lehetőségük nyílik arra, hogy bankszámlájukat összekössék a Számlázz.hu fiókjukkal, így: 

  • Ha az átutalásos számlájukat kiegyenlíti a vevőjük, akkor azt a Számlázz.hu rendszere érzékeli, és automatikusan fizetettre állítja a bizonylat állapotát. 
  • Ez az információ azonnal átmegy a könyvelőprogramodba is! 

Tehát már ott tartunk, hogy nálad vannak a vevői, a szállítói számlák és ezeknek a kifizetettségi adatai is.  

Tovább is van, mondjuk még? 

A Számlázz.hu készen áll arra, hogy amennyiben működik az autokassza szolgáltatás ügyfeled fiókjában, akkor a banki tranzakciós listát is átküldje a könyvelőprogramba. Nagyon szívesen adjuk ezt a szolgáltatást a könyvelőprogramoknak, teljesen ingyen – ha szeretnéd,  keresd fel a program ügyfélszolgálatát, és kérd meg őket, hogy vegyék át a tranzakciós adatokat is a Számlázz.hu-tól! Mi már készen állunk rá, és szívesen oda is adjuk bárkinek! 

Látod már, hogy mennyivel könnyebb is lehet az életed? Ugye már gondolkodsz azon, hogy mit fogsz csinálni az adatrögzítés helyett? Az ügyfeleidnek szüksége van Rád, a könyvelői szakértelmedre és szakértői tanácsaidra: mától sokkal több időd lesz rájuk!