Fogadd örökbe, fogadd el, tegyél érte, tegyél ellene, merj változtatni, adj vért, add nekünk adód 1%-át… Fontos üzenetek, de nem mindig akadálymentes a célba jutásuk. Azok az egyesületek, alapítványok, amelyek a változásért küzdenek nap mint nap, nehéz helyzetben vannak: pénz- és munkaerőhiány mellett végzik feladatukat erőn felül. Szeretnénk enyhíteni a terhüket, ezért a nonprofit szervezetek ingyen használhatják a Számlázz.hu #profi csomagját, sőt, már a QUiCK-et is, így jelentősen kevesebb adminisztráció vár rájuk a jövőben.

Miért fontos, hogy a nonprofit szervezetek is digitálisan érettek legyenek? Legfőképp azért, hogy arra koncentrálhassanak, amiért létrejöttek: ne csak álom legyen egy puha párna, kibontakozhassanak a tehetségek, elfogadóbb legyen a körülöttünk lévő világ. 

Magunkat adjuk, hogy magatokat adhassátok

A KSH adatai szerint Magyarországon több mint 60.000 nonprofit szervezet működik. Profit helyett a kisebbségek elfogadásáért, a nehéz sorsú családokért, egy élhetőbb világért, a sportreménységek felkarolásáért vagy a kultúra közvetítéséért dolgoznak, és olyanok is akadnak, amelyek a digitalizáció segítségével szolgálnak egy jó ügyet. 

Ha a civil szervezetekre gondolok, mégsem a modern technológiák jutnak először eszembe. Ez nem meglepő: kevés erőforrás áll rendelkezésükre, az anyagiakat és a munkatársak kapacitását tekintve is. Pedig igazán megérdemelnék, hogy korszakalkotó megoldások tegyék őket hatékonyabbá, tevékenységüket pedig vonzóbbá a potenciális támogatók számára. Ezért mi magunkat adjuk, hogy a civilek is saját tevékenységüket végezhessék, és így talán jobb lesz a világ. 

És hogy mitől lesz jobb? Nem szeretnénk megmondani. Ezért a #profi szolgáltatáscsomagunkat bármilyen nonprofit, közhasznú szervezet igényelheti, és szinte mindenki meg is kaphatja (politikai szervezeteket nem támogatunk). Persze megnézzük, mivel foglalkoztok, mert szeretnénk tudni, hogy valójában hol segítünk.

Így jelentkezhettek nonprofit szervezetként a Számlázz.hu #profi csomagjának ingyenes használatára!

  1. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a kedvezményt, rendelkeznetek kell egy Számlázz.hu fiókkal. Ha nektek még nincs, regisztráljatok!
  2. Töltsétek ki a szervezet adataival az űrlapot!
  3. Ha mindent rendben találunk, élesítjük a rendszerben a Számlázz.hu #profi szolgáltatáscsomagját, és erről értesítünk a megadott elérhetőségen.

Nonprofit, de nem non-#profi! 

Küldetésünk, hogy hatékonyabbá tegyük a vállalkozói szférát. Ehhez pedig #profi megoldásokat dolgoztunk ki az évek során.

A civil szektor nem mindenben különbözik a vállalkozásoktól: van egy viziójuk, jó esetben stratégiájuk, alkalmazottaik, és rengeteg teendőjük… De van egy nagy különbség. Amit egy vállalkozás (persze tevékenységtől, “érettségtől” függően) megtehet, és reméljük, nem halaszt holnapra, az egy nonprofit szervezetnek legfeljebb a nagyon távoli jövő, ha egyáltalán látható a horizonton. Ezen szeretnénk változtatni. Több mint félmillióan használják a szoftverünket, és azt szeretnénk, ha azok is a lehető legteljesebben kihasználnák, akiknek a legnagyobb szüksége van a tehermentesítésre. 

Hatalmas öröm, hogy már közel 700 nonprofit szervezet mindennapjait tudjuk megkönnyíteni. Csatlakozzatok hozzájuk, és legyetek #profik!

De hogyan érdemes nonprofitként belevágni? Minden szervezet esete különbözik, de az alábbiakat feltétlenül ajánljuk a figyelmetekbe:

  1. Érdemes e-számlázásra váltani, hiszen a #profi csomagban ingyenes, és nemcsak időtakarékos megoldás, de a tárolás feladata alól is mentesültök (a rendelkezésetekre álló hely is gyakran szűk erőforrás, ugye?). A papírszámlák raktározása is a múlté lehet a szintén #profi digitális archiválás megoldással.
  2. A Számlaverzumban minden számlátok minden adatát egy helyen megtaláljátok (ami a NAV-ba beérkezett), függetlenül attól, hogy a Számlázz.hu-val állították-e ki. A Számlázz.hu-t tehát nemcsak számlázásra használhatjátok, hanem egy online számlatárként kiterjesztett funkcionalitással. 
  3. Az online pénzügyi adatkapcsolatnak hála a könyvelőtök és ti is megszabadulhattok egy sor manuális tennivalótól.
  4. Az autokassza segítségével (ha olyan banknál vezetitek bankszámlátokat, ahol ez támogatott) automatikusan jóváíródnak a bevételek, így nem kell naponta figyelnetek a bankszámlaforgalmat, és fizetési felszólításokat is automatizáltan küldhettek.
  5. Online bankkártyás fizetést biztosíthattok partnereitek számára, ami különösen fontos lehet, ha webshopos vásárlással is lehet támogatni tevékenységeteket. Külön díj ellenében pedig a számlakiállítást akár teljesen automatizálhatjátok.
  6. Emellett a #start csomag fontos előnyeit is élvezhetitek:
    • Minden munkatársatok használhatja a számlázási fiókot anélkül, hogy a jelszót ki kéne adni. Egy gombnyomással meghívókat küldhettek a kollégáitoknak vagy könyvelőtöknek, és többszintű jogosultsági rendszerből választhatjátok ki, hogy mire hatalmazzátok fel. 
    • Időt spórolhattok ismétlődő számlák kibocsátásával, számlamásolással és piszkozat készítésével.  
    • Partnereitek, valamint az általatok kínált termékek vagy szolgáltatások adatait rendszerezetten kezelhetitek.

De ne álljatok meg ennyinél!

Pénzügyi tudatosságra fel: QUiCK ingyen a nonprofitoknak!

A Számlázz.hu-nál azt valljuk, hogy maradjon meg a suszter a kaptafánál, de legalábbis közel a kaptafához. Mi azzal foglalkozunk, amihez értünk, és közben megtaláljuk azokat a partnereket, akik valami olyannal foglalkoznak, ami a tevékenységünket kiegészíti, és így a felhasználóink problémáira a lehető legteljesebb megoldást tudjuk adni. Ezeknek az integrációknak köszönhetően egy nonprofit szervezet is teljesen új magasságokban tapasztalhatja meg a digitalizáció előnyeit.

A QUiCK egy átlátható és kézreálló pénzügyi nyilvántartó rendszer, amely nemcsak hasonló szellemben épül és fejlődik, mint a Számlázz.hu, de nagyon hasonlóan is gondolkodik, aminek nonprofitként igazán örülhettek: teljesen ingyen kezelhetitek pénzügyeiteket a QUiCK-ben. Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb szolgáltatáscsomag, Multibox minden megoldását díjmentesen használhatjátok. Hogy miért jó ez nektek, arról a QUiCK részletesen ír a cikkében.

Így jelentkezhettek civil szervezetként a QUiCK díjmentes használatára!

  1. Regisztráljatok egy QUiCK fiókot a szervezet adataival (Számlázz.hu fiókodból bejelentkezés után a Beállítások/Fiók beállításai/Online pénzügyi adatkapcsolat menüponton keresztül)!
  2. Írjatok egy e-mailt a hello@riport.app címre a szervezet nevének megjelölésével, és a QUiCK ügyfélszolgálata beállítja a megfelelő jogosultságot!

Fontos tehát, hogy a QUiCK igényeteket külön adjátok le, függetlenül a Számlázz.hu #profi csomagjára való jelentkezéstől! Így is csak pár klikkelés, és jöhet a kvikkelés. 🙂 

Zöldek vagyunk

Persze egy kicsit más értelemeben (is). Van ugyanis egy parkunk (Számlázz.hu PARK, a pénzügyi és adminisztrációs rendszerek központja), ahol a QUiCK-en és a Számlázz.hu-n kívül további digitalizációs megoldások találhatók. Nézzetek szét az ökoszisztémában, és ha hasznosnak találjátok például az Innonest megoldását, vegyétek fel velük a kapcsolatot, ugyanis néhány kiválasztott szervezetnek ők is tudnak díjmentes hozzáférést biztosítani a szoftverekhez.

De ugyanebben a parkban megszerezhetitek személyre szabott Digitális Útikalauzotokat is, és ne tévesszen meg a cím, nemcsak vállalkozók, de nonprofit szervezetek is pontos útvonalajánlót kaphatnak, hogy könnyebb legyen az eligazodás a digitalizáció ösvényein. 

Lépjetek még egy szintet a digitalizált működés felé #profi nonprofitként!

 

Tőlünk, nektek, szeretettel.