„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” – biztos ti is hallottátok ezt a gondolatot a fenntarthatóság vonatkozásában. Az 1972-ből származó idézet ma is megállja a helyét, és akár lehetne a Global Student Entrepreneur Awards nemzetközi versenysorozat szlogenje is, amelyre fiatal, felsőoktatási tanulmányokat folytató vállalkozókat várnak a szervezők. 

És hogy hogy jön ehhez a Számlázz.hu? Mi is támogatjuk a vállalkozói szféra vérfrissítését, vagy ha úgy tetszik, fenntarthatóságát. 🙂

Az egyetemek falai között vannak, akik örökké álmodoznak, akik azt hiszik, hogy már a zsebükben van a világ, és olyanok is akadnak, akik miközben készülnek a vizsgákra, a szakmai gyakorlatukat töltik vagy szakdolgozatot írnak, még egy saját vállalkozást is építenek. 

Már amikor egyetemista voltam, hatalmas tisztelettel fordultam azok felé a szaktársaim felé, akik a tanulás és bulizás mellett komolyan elköteleződtek a leendő szakmájuk iránt, például egy diákszervezetben tevékenykedtek vagy önkénteskedtek. És voltak néhányan olyanok is, akik már a húszas éveik elején saját vállalkozássá formálták ötleteiket, és a gazdasági iskolákban talán ők számítottak a legmenőbbnek. 🙂 Ezek a fiatalok nem ismernek határokat.

Itt a helyed, ha a vállalkozói élet iskolájában is tanulsz!

Az mai huszonévesekre jellemző céltudatosságot nem az iskolában tanítják. A mának élnek, de közben következetesen építik a jövőjüket, és egyre többen vannak azok, akik már fiatal felnőttként céget alapítanak. Ha te is közéjük tartozol, és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy még van hallgatói jogviszonyod és már van egy vállalkozásod, most egy komoly nemzetközi versenyen is megmérettetheted magad!

A Global Student Entrepreneur Awards versenyre azok jelentkezését várják, akik felsőfokú tanulmányaik mellett aktívan építik új vagy meglévő vállalkozásukat, startupjukat. A szervezők ezzel tálcán kínálnak lehetőséget arra, hogy hazai és akár nemzetközi színtéren is megmérettesd, és olyanok előtt próbáld ki magad élesben, de kockázatok nélkül, akik már bizonyítottak.

A Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) egy több mint 50 országban meghirdetett vállalkozói verseny, olyan neves és világviszonylatban is elismert szervezőkkel, mint az Entrepreneurs’ Organization, vagy a világ legnagyobb vállalkozói és startup közösségeit építő Startup Grind. Mi is örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, és támogatjuk idén is a hazai forduló megvalósulását, hiszen a Számlázz.hu-nál fontos küldetésünk a feltörekvő tehetségnek is segíteni vállalkozásuk és vállalkozói készségeik továbbfejlesztésében.

Csatlakozz egy nyerő csapathoz!

Már a tavalyi évben is közelről és aktívan figyeltük a verseny alakulását, és részt vettünk a nem hétköznapi pitch-ek értékelésében. Motivált, tettrekész és komolyan gondolkozó vállalkozókat ismertünk meg, akikkel inspiráló volt a találkozás.

A döntősökkel volt szerencsénk hosszabban is beszélgetni, és a szavunk is elállt, amikor őket hallgattuk: annyi minden történt velük, és annyi értékes mondanivalójuk volt! Ha te is is szívesen inspirálódnál történetükből, olvasd el velük készült interjúinkat:

Ha neked is van egy hasonló sztorid, a GSEA neked szól!

Nemzetközi vizekre eveznél? Ragadd meg a lehetőséget!

A GSEA hazai elődöntője 2022. március 4-én lesz, ahol a prezentációk után kihirdetésre kerülnek az idei év legjobb és legígéretesebb hallgatói vállalkozói.

Az egyedülálló pontozási rendszer a versenyzők rugalmasságát, alkalmazkodóképességét és szenvedélyét díjazza. A verseny igazi győztesei azok a hallgatók, akik bizonyítják, hogy képesek eligazodni a vállalkozásindítás káoszában, és tanulmányaik mellett a vállalkozói lét kihívásaival is sikeresen megküzdenek. A társadalmi hatás és az innováció terén elért eredményeik pedig a hab a tortán. A legjobbak értékes felajánlásokkal és persze kapcsolati tőkével a zsebükben térhetnek haza a versenyről. Vagyis networkölhetsz, mentorokat szerezhetsz, és ha bejutsz a döntőbe, arra is esélyes leszel, hogy akár nemzetközi ismertségre is szert tegyél.

A hazai forduló győztese Magyarországot fogja képviselni a globális versenyen, az 50.000 dolláros összdíjazású Global Final eseményen 2022 tavaszán. A 2021-es évben több mint 1200 diákvállalkozó jelentkezett, és 38 ország bajnoka vett részt a döntőben.

A jelentkezési határidő 2022. február 28. éjfél. A kezdeményezésről és a jelentkezésről még több információt a GSEA weboldalán találsz.

Ha te (már) nem is tartozol azok közé, akik nevezhetnek, de ismersz olyan fiatal vállalkozókat, akiknek érdekes lehet a lehetőség, küldd el nekik a felhívást, és támogasd te is az új generációt!