Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2023.08.01. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

Talán már te is tudod (mert használod ezeket a funkciókat), hogy mennyi erő van a Számlázz.hu integrálhatóságában. Egész pontosan abban rejlik az illesztések értéke, hogy magához a számlázáshoz egyre több adminisztrációs, pénzügyi folyamatodat kapcsolhatod hozzá digitálisan. Azaz: egyre kevesebb kézi teendőd marad a vállalkozás adminisztrációjában, ami így gyorsabb, egyszerűbb, ráadásul kevesebb buktatót is rejt. Most nézzük át részletesen a lehetséges illesztéseket, hogy milyen eszközökkel is kompatibilis a számlázód!

1. NAV: online számlázás, azaz kötelező adatszolgáltatás

Maga az adóhatóság: alapvető „illesztés”. Egyik legfontosabb ok, amiért 2018 óta végképp nem érdemes kézzel számlázni, hogy tavaly július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról a NAV felé. Ez röviden a számlázóprogramok kötelező bekötése a NAV-hoz. Természetesen korábban is teljes és tökéletes NAV-állóságot biztosítottunk, de továbbra is: minden jelen- és jövőbeli adóhatósági kötelezettségnek megfelel a Számlázz.hu, így ennek az adatszolgáltatási elvárásnak is. Digitális eszközök (adatok létrejötte és kezelése) között a 21. században miért foglalkozna olyasmivel bárki is, hogy kézzel továbbítson információkat?

Kinek ideális megoldás ez?

Minden vállalkozónak. Ha számlát bocsátasz ki, csak NAV-kompatibilis számlázót használj, légyszíves! Akkor is, ha 100 ezer forint alatti áfával terhelt számlákat bocsátasz ki, vagy ha teljesen áfamentes vagy. És nem azért, hogy a NAV ne találjon rajtad fogást – hanem azért, hogy aggodalmaskodás helyett is az üzleti folyamataid tökéletesre csiszolásával foglalkozhass! Vagy valami még kellemesebb dologgal… 🙂

2. Számla Agent: kösd össze a Számlázz.hu-t mindennel, IS!

Főleg e-kereskedők, webshop-üzemeltetők használják egyik elsőként kiépített adatkapcsolatunkat, a Számla Agent illesztési funkciót, méghozzá nagyon nagy számban. Ezzel akár napi több ezer számla emberi beavatkozás nélkül kibocsátható, teljesen automatizáltan. Ha egyszer összeépíted a számlázót a webshopoddal, onnantól akár napi több órányi adminisztrációt megspórolhatsz magadnak, vagy egy értelmesebb feladatokra is befogható kollégádnak.

Milyen webáruházakhoz létezik kész illesztőmodul? Itt a jelenleg (általunk ismert*) teljes lista, amelyet folyamatosan bővítünk. Az éppen aktuális, friss listát mindig itt találod (katt!).  

Rendszerek, amelyekbe integrálták a Számlázz.hu-t

Ráadásul a Számla Agent segítségével e-nyugtát is kiállíthatsz, ami azért kitűnő megoldás magánszemélyek felé, mert még a vevő nevét-címét sem kell bekérned, nincs nyomtatás, végül mindenki boldog. Itt olvasd el a részleteket az e-nyugtáról!

*Ha van fejlesztői tudásod és kapacitásod, hogy egy általad jól ismert rendszerhez Számla Agent illesztőmodult készíts, akkor az info@szamlazz.hu címre küldd el nekünk a megoldásodat, hogy hírt adhassunk róla! A fent felsorolt modulokat is olyan külsős szakemberek fejlesztették, akiknek szükségük volt erre a megoldásra, és az elkészülte után közzé tették a net népe számára (akár ingyen, akár fizetősen).

Kinek ideális megoldás ez?

Webshop-tulajdonosoknak, e-kereskedőknek, és minden olyan vállalkozás képviselőjének, ahol az üzleti folyamatok (vagy akár “csak” az adminisztráció) online felületeken zajlanak. Esettanulmányunkat itt olvasd el egy sikeres integrációról: “Hogyan csökkentettük nullára a számlázás körüli admisztrációt a mumus.info-nál”

3. Könyvelőprogramok és számlázó: sosem volt egyszerűbb a könyvelői adat-transzfer

Mind online, mind pedig “offline” üzemmódban lehetőség van arra, hogy a számlázód és a könyvelőprogramod direktben, azaz “kézi munka” nélkül adja-vegye egymás között az adatokat. A könyvelői adatkapcsolat egyre bővül, cikkünk születése idején 21 (huszonegy!) export-lehetőségre alkalmas könyvelőrendszer, és 7 (hét!) a Számlázz.hu-val online adatkapcsolatban álló rendszer áll csatasorban. A könyvelőkért és az ő ügyfeleikért egyszerre dolgozunk ezen az illesztésen!

Kinek ideális megoldás?

Főleg a digitálisan nyitott könyvelők, és persze az ő ügyfeleik életében jelent hatalmas könnyebbséget, de reméljük, hogy hamarosan minden aktív könyvelő leszámol a kézi adatrögzítés nyűgjével, akár épp a mi segítségünkkel.

4. Online fizetési megoldások: hogy a vevődnek sokkal könnyebb dolga legyen

Online kereskedők tudják a legjobban, hogy milyen fontos a vásárlók útját a teljes folyamat során, egész a fizetésig minél inkább megkönnyíteni. Mutatjuk, hogyan teríthetsz a virtuális kasszáig bársonyszőnyeget vevőid lába elé: internetes, bankkártyás fizetési megoldásunkkal.

A szakértők szerint évi 40-50 %-ot növekvő hazai online fizetési piac “néhány év alatt elérheti akár az 1000 milliárd forintos forgalmat is” (Kosárérték.hu), úgyhogy nem érdemes ezen a megoldáson spórolnod!

Kinek ideális megoldás ez?

Azoknak az e-kereskedőknek, akik lépést tartanak a digitalizáció adta lehetőségekkel: sőt, ez ma már nem kivétel, inkább ez az alap. Nem kell különösebben úttörőnek lenned ahhoz, hogy beépítsd, hiszen az online vásárlók nagyrészt hozzászoktak, hogy fizetni is online, egyszerűen, akár egyetlen kattintással tudnak. A bizalom, és a technika már megvan hozzá, kérdés, te készen állsz-e szolgáltatóként a versenytársaid elé lépni innovációban.

5. Banki integráció? Autokassza!

Bár az autokassza szolgáltatás első, 2017-es publikálása óta velünk együtt ti is rettentően várjátok a MagNet Bank utáni további csatlakozókat, egyelőre egy bankkal él az adatkapcsolat. De reméljük, hogy hamarosan további jó hírekkel szolgálhatunk a témában, hiszen szeptemberben már nyílnak a hazai banki adatkapuk!
Addig is, röviden: az autokassza mentesít téged a kibocsátott számlák és a bankszámlaforgalom figyelésével járó, rengeteg időt és energiát felemésztő feladatok alól. Szolgáltatásunkkal a kimenő számlák és a bankba beérkező jóváírások automatikusan szinkronizálódnak, így a naponta kibocsátott számlák mennyiségétől függően harmadára-negyedére csökkentheted az adminisztrációs terheidet. Digitális illesztés bogarászás helyett? Naná!

Kinek ideális megoldás ez?

Egyelőre azoknak a MagNet Bank-ügyfeleknek, akik velünk számláznak, és nem szeretnének kézzel párosítgatni mindenféle számlákat… Hamarosan azonban reméljük kénytelenek leszünk frissíteni cikkünket, és beszámolni az első komolyabb hazai fintech-megoldás, az autokassza kiterjesztéséről.

Cikkünkben részletesen nem tértünk ki arra, hogy

szintén mennyi felesleges kézi adminisztrációs körtől kíméli meg a felhasználóinkat. De rejlik még a Számlázz.hu-birodalom mélyén néhány további izgalmas kaland, ezeket fedezd fel magad… 🙂 Ha pedig jól húzod össze magadnak az okos eszközparkot, egy saját, külön bejáratú, szuper-intelligens digitális pénzügyi asszisztens a jutalmad.

Csatlakoznál a mágikus számlaverzumhoz?