Ezt a cikket utoljára ezen a napon módosítottuk: 2020.12.12. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben. Ha elavult információt találsz, kérjük, hogy jelezd ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük!

A vásárlási szokások területén, bizonyos szemszögből nézve két csoportra oszthatjuk az embereket.

a.) Határozott, tudatos vásárló: hamar kitalálja, hogy mire van szüksége, rövid idő alatt dönt és cselekszik.
b.) Információt gyűjtő vásárló: neki fontos a fizikai jelenlét. Szereti megfogni, megforgatni, megnézni azt a terméket, amit kiszemelt, esetleg még az eladót is kifaggatni, hogy biztos legyen a döntésében. Ha valakinek egy kis szerencséje van még pénzvisszafizetési garanciával haza is tudja vinni kipróbálni azt, amit kiválasztott magának. 🙂

Nagyjából így kell elképzelni a Számlázz.hu rendszerében a DEMÓ és TESZT fiók közötti különbséget. Persze a pénzvisszafizetési garancia egyik lehetőségnél sem áll rendelkezésre, aminek az egyetlen és nagyon egyszerű magyarázata az, hogy teljesen INGYENES mindkettő. 🙂

A másik előnye, hogy az égvilágon sehova nem kell elmenned – legfeljebb a kanapéig 🙂 – amiatt, hogy akár a demó, akár a teszt felületet kipróbáld.

Kezdő vállalkozóként biztosan izgatottan várod, hogy kipróbálhasd az általad választott számlázót, rutinosként pedig lehet, hogy már rég túl szeretnél lenni a felsoroláson, ami most jön, úgyhogy vessük is bele magunkat abba, hogy mi a különbség közöttük valójában.

Alapinformáció, hogy a DEMÓ és a TESZT is egy tesztüzemű fiók, azonban az egyik “közös tulajdon”, a másik pedig saját – kizárólagos elérhetőségű –, személyre szabható. 

DEMÓFIÓK

A DEMÓFIÓK tehát egy nyilvánosan, a Számlázz.hu főoldaláról, regisztráció nélkül elérhető felület mindenki számára, a nap 24 órájában.
 

Fontos, hogy emiatt soha ne adj meg személyes vagy bizalmas információt használat közben. Közösen formálja több leendő felhasználó a beállításokat, így egy elvárt állandóságot a tesztelés közben nem feltétlenül tapasztalhatsz, hiszen nem egyformán működik minden vállalkozás. Az állandóság hiánya amiatt is kialakulhat, mert a próbálgatásokból származó adatokat 24 óránként töröljük.

Ebben a fiókban a #start szolgáltatáscsomagnak megfelelő funkciókat biztosítjuk, mellyel kipróbálhatod, megismerheted többek között a(z):

  • különböző bizonylattípusokat (MINTA felirattal ellátva),
  • devizás és idegennyelvű számlázást,
  • számla kifizetettségének kezelését,
  • alapértelmezett beállításokat,
  • a részletes beállításokat,
  • termék- és partneradatok kézi rögzítését, beállításainak megtekintését,
  • számlaértesítő e-mail szövegeket és egyéb beállításait,
  • lekérdezési listák működését,
  • stb.

Ezzel a lehetőséggel tulajdonképpen egy rövid betekintést nyersz a Számlázz.hu működésének világába. 🙂

Ha komolyabban érdekel, hogy pontosan hogyan működik rendszerünk és nem szeretnél minden nap az 50 első randi című film főszereplőjének bőrébe bújni 🙂 a DEMÓ használatakor, akkor számodra a TESZT fiók a megfelelő választás.

TESZTFIÓK

A TESZTFIÓK, a demófiókkal ellentétben a sajátod és csak az fér hozzá, aki tudja a bejelentkezési adatokat, a benne lévő adatokat pedig csak akkor töröljük, ha élesíted a fiókot vagy azt véglegesen törlöd a rendszerből. Ez tehát egy konkrét számlázási fiók-regisztrációt igényel részedről, ami szintén a nap 24 órájában elérhető számodra.

Tesztfiók az alábbi módon hozható létre:

Regisztrációkor vállalkozásod tényleges adószámát add meg, ekkor #free csomaggal létrejön a fiók, amit tesztüzembe tudsz állítani a Vezérlőpulton, ha még nem számláztál vagy nem minősítetted a fiókod (pl. azzal, hogy összekötötted a NAV Online Számla rendszerével). Utóbbi esetekben nem tudod teszt állapotba tenni a fiókod, de van megoldás: javasoljuk, hogy belépve a jelenlegi fiókodban a Vezérlőpulton kattints az „Új számlázó fiókot hozok létre” gombra. Az új fiókot hozd létre ugyanazzal az adószámmal, mint az elsődleges fiókod, majd ezt az új fiókot tedd azonnal teszt állapotba.

A tesztelés idejére biztosítjuk a #profi csomagot, melynek díját a teszt idejére mi álljuk. Ha a tesztüzem beállítása előtt előfizettél valamelyik szolgáltatáscsomagra, akkor a teszt ideje alatt is a már megrendelt szolgáltatáscsomagot, illetve az annak megfelelő funkciókat tudod majd használni. Élesítés után a fiók visszakerül a tesztüzem előtti szolgáltatáscsomagba, vagy megmarad abban a csomagban, amit korábban igényeltél. Az előfizetésed alatt tesztben töltött idővel meghosszabbítjuk szolgáltatáscsomagod érvényességi idejét, amennyiben ezt jelzed ügyfélszolgálatunk részére az “Egyéb – Kapcsolat” menüponton keresztül. 

Itt fontos megjegyeznünk, hogy a tesztfelület díjmentesen, valamint korlátlan ideig áll rendelkezésre. Nincs próbaidőszak se 14 napra, se 30 napra, addig használhatod, ameddig csak szükséged van rá. Ez a néhány információ már elegendő is lehet ahhoz, hogy ne kapkodva kezdd el a rendszer menüpontjait kattintgatni, hanem akár szépen lassan, szisztematikusan menj rajtuk végig.

A demó fiók leírásánál található felsorolást csak kiegészíteni tudjuk, így a teszt fiók használatakor a fentieken kívül érdemes említést tenni még az alábbiakról:

  • feltöltheted vállalkozásod logóját, így megnézheted, hogy vevőid számára milyen számlát fogsz adni;
  • a legszebb számlakép színének módosítására is lehetőség nyílik;
  • módosíthatod az alapértelmezett beállításokat;
  • létrehozható több számlatömb;
  • a lekérdezési listákat állandó beállítások és számlázási szokások mellett használhatod, így könyvelőddel is megismertetheted azokat, és ha a későbbiekben élesíted fiókodat, hozzáférést is biztosíthatsz majd neki, így könnyebb lesz az együttműködésetek;
  • feltöltheted tömegesen partnereid, termékeid adatait;
  • lehetőség nyílik a számlaértesítő küldés tesztelésére is. A teszt fiókból soha, semmilyen körülmények között nem megy ki információ leendő partner részére, mivel  csak a fiókban, általad rögzített e-mail címre érkezik meg bármilyen információ a használat közben;
  • kipróbálható a tömeges számlagenerálás szolgáltatás;
  • és végül, de nem utolsó sorban a teszt üzemű fiókkal lényegesen hatékonyabban végezheted el akár egy webáruház vagy egyéb üzleti alkalmazás integrációját, hogy automatikusan számlázhass. Nem kell attól tartani, hogy valós számlák kiállítása során kell kísérletezni mindenféle beállítás megfelelőségének ellenőrzéséhez.
  • Számla Agent szolgáltatásunk teszi lehetővé az automatikus számlázást külső rendszerből, amelyről ide kattintva írunk bővebben. Tesztfiók segítségével könnyedén kialakítható a teszt API kapcsolat két rendszer között.

A tömeges számlagenerálás és a Számla Agent szolgáltatás külön, sávos díjazással rendelkezik, ha éles üzemben használod, azonban a tesztidőszak alatt ennek díját is átvállaljuk.

Van néhány funkció, ami a tesztüzem alatt nem érhető el, ezekről itt olvashatsz.

A teszt fiók tehát az állandóságot és a korlátlan ideig tartó elérhetőséget biztosítja számodra, ha tüzetesebben szeretnéd megvizsgálni működésünket.

Ehhez nincs is más teendőd, minthogy regisztrálj most, egyszerűen és gyorsan itt

Szeretnél többet tudni a NAV online számlázásról?